A diákmunkát vállalóknak is meg kell kapniuk legalább a minimálbért (Info Rádió)

A nyári szezonban egyre több felszolgálót, pultost keresnek, konyhákban, standokon, fürdőkben pedig különböző munkakörökben kisegítőket. Az ipari cégeknél a szabadságolások miatt is sok diákot alkalmaznak, betanított munkakörben. 

A diákok munkavállalásának körülményeit is a munka törvénykönyve szabályozza, így a 16. életévüket betöltött tanulók foglalkoztatásánál is fontos az írásban rögzített munkaszerződés – hívta fel a figyelmet az InfoRádióban Juhász Csongor, a Prohuman csoport ügyvezető igazgatója.  A szakember hangsúlyozta: a munkaszerződésnek tartalmaznia kell a munkakört és a munkabér megjelölését, utóbbi nem lehet kevesebb a mindenkori minimálbérnél, bruttó 857 forintnál óránként.  Arra a kérdésre, hogy régiónként milyen munkára mennek a fiatalok, azt mondta, sokan dolgoznak a turizmusban és a vendéglátásban.

Juhász Csongor elárulta: találkozott már olyan munkáltatóval is, amely túravezetőt, vitorlásoktatót, vízi játszótéri felügyelőt keresett, nem beszélve a fesztiválokról, amelyeken rengeteg diák kap munkát.