Zeneterápiás konferencia a családoknak Gyenesdiáson

Régóta dédelgetett álma valósul meg november 10-én a gyenesdiási Varázshangok az Egészségért Egyesületnek. Egy olyan zeneterápiás konferenciára invitálják az érdeklődőket, melyen neves szakemberek tartanak zenei gyakorlatokkal, módszertani bemutatókkal egybekötött előadásokat a zenei nevelés és a speciális zeneterápiás módszerek témájában.

A rendezvény célja a figyelemfelhívás a gyermekek lelki egészségének fontosságára, az ifjúság zenei nevelésében rejlő terápiás lehetőségekre, valamint a fogyatékkal élőkkel szembeni toleranciára. A konferenciával ezt a célt megvalósítva a zene pozitív személyiségformáló hatásának a családban betöltött szerepét emelik ki, helyi múltra támaszkodva.

Az előadásokon túl izgalmas workshopok közül választhatnak a résztvevők, illetve a színvonalas játszóházairól (is) ismert házigazda egyesület kisgyermekkel érkezőknek berendezett babasarkot is biztosít.

A konferenciára, melyen ingyenes a részvétel, várják az oktatási-nevelési intézményben dolgozókat, az egészségügyi dolgozókat, a szociális társszakmákban tevékenykedő kollégákat, és minden kedves érdeklődőt. A programsorozat keretében októberben rendhagyó zenei foglalkozásokat is tartottnk a környékbeli oktatási intézményekben, illetve rajzpályázatot is hirdettek.