Épül a MIA-Balaton képzési központ Balatonszemesen (OBH Média)

Sokszorosára emelkedett az elmúlt években az OBH által szervezett képzések és a képzéseken résztvevők száma, ezért szükségessé vált egy újabb oktatási komplexum kialakítása. A MIA-Balaton 2600 m2-en valósul meg Balatonszemesen. 

Az oktatási épületben összesen kétszáz fő befogadóképességű, három darab különválasztható oktatóterem valósul meg, emellett oktatásszervezői irodákat is kialakítanak – nyilatkozta a Klenkovics Róbert, az Országos Bírósági Hivatal Műszaki Főosztályának vezetője. A másik épületben a képzéseken részt vevők étkeztetésére egy száz fős étterem épül fel – tette hozzá. A balatonszemesi komplexumban a több napos képzéseken részt vevőknek szálláslehetőséget is biztosítanak majd – fogalmazott az OBH Média által készített kisfilmben.

A tervezés során a legfőbb szempont az volt, hogy a balatonszemesi épület az igazságszolgáltatás hagyományai mellett az épített környezettel és természeti adottságokkal is azonosuljon. Nagy hangsúlyt kapott az energiahatékonyság és a környezettudatosság.

Simon Veronika, az egyik tervező építész kifejtette: az épület külső megjelenésénél figyeltek arra, hogy illeszkedjen a balatonszemesi környezetbe. A felhasznált anyagoknál pedig arra törekedtek, hogy a jövőben is korszerű épület lehessen – tette hozzá.

A beruházásnak 2021 januárjára kell elkészülnie.

A teljes összefoglaló a MIA Balaton ünnepélyes alapkő letételéről az alábbi videóban tekinthető meg: