Zalai-horvát projektet zárnak a hétvégén Hévízen (Zaol.hu)

Sportágválasztó fesztiválra és kézilabda mérkőzésre várják az érdeklődőket szombaton a hévízi sportcsarnokba. A rendezvény zárása annak a projektnek, mely pályázati támogatással, zalai és horvát települések együttműködésével valósult meg, közös sport-és egészségfejlesztési programokkal.

A hévízi önkormányzat vezetésével, Zalaegerszeg valamint a horvát Csázma és Kapronca részvételével zajló, tavaly májusban indított, SportOverBorders című projekt zárásáról tartott sajtótájékoztatót Kepli József alpolgármester pénteken. Mint felidézte: sporttáborokat, sportrendezvényeket szerveztek és autómentes napokat is rendeztek.

Bár a projekt zárórendezvényét most hétvégén tartják – pénteken zárómegbeszélést és összegzést tartottak, szombaton pedig a sportcsarnokba várják az érdeklődőket 15 és 17 óra között sportágválasztó napra, mozgásformák bemutatójára, majd kézilabda mérkőzésre – munka még van, hiszen szeptemberig elkészítenek egy kiadványt, mely a projektben résztvevő települések sportinfrastruktúráját és jó gyakorlatait mutatja be. A folytatás is körvonalazódik: a tervek szerint sportolói rehabilitációs programokban működnének együtt a települések, további partnereket is bevonva – írja a zaol.hu.