Víziturisztikai fejlesztések a Balatonon – elkezdődött az építkezés Siófokon is

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség mint konzorciumvezető „A Balaton vízi turizmusának komplex fejlesztése” című támogatási program keretében az északi és déli parton is vízitúra megállóhelyeket fejleszt. Több vízitúra megállóhely épül vagy újul meg 595.000.000. forint, vissza nem térintendő európai uniós támogatásból. Ennek részeként szeptemberben megkezdődött a siófoki Deák Ferenc sétányon található vízitúra megállóhely kivitelezése is – áll a szövetség közleményében.

Az első megújult vízitúra megállóhelyet Fonyódon adták át a nyár elején.

A Balaton vízi turizmusának komplex fejlesztése című pályázati projekt keretében Balaton Veszprém és Somogy megyéhez tartozó partszakaszain több vízitúra megállóhelyet alakít ki vagy újít meg az erre a célra létrejött konzorcium. Több vízitúra megállóhelyet fejleszt, hogy a Balaton vizén egyre többen tölthessék aktívan szabadidejüket, környezettudatos módon bejárva Magyarország legnagyobb tavát.

Az új csónakház kivitelezése a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. A program keretében épülő vagy megújuló vízitúra megállóhelyek hálózatának a része a siófoki is. A most megvalósuló beruházás elősegíti a térségi turizmus színvonalának emelését, lehetőséget adva arra, hogy a szabadidő aktív eltöltéséhez a kajak-kenu mozgásformát válasszák az turisták és siófoki nyaralók és lakosok is.