Vitorlázók is segítették versenytársaik mentését a balatoni Szüreti Regattán

Balesetet szenvedett és elsüllyedt egy hajó a Szüreti Regatta szombati versenynapján. A rendezőség több motoros egysége, kiegészülve a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának Ruppert mentőegységével azonnal a helyszínre sietett, és kimentette a vízbe esett vitorlázókat, akiket a VMSZ munkatársai a partra szállítottak. Személyi sérülés nem történt, a hajótest kiemelésére később kerül sor. 

A mentésben két versenyben lévő egység is aktívan részt vett, a balesetet észlelve azonnal lehúzták vitorláikat és a bajbakerültek segítésére siettek. A Semperger Szabolcs kormányozta Orca és Vajay Gyula vezette Hobby az esti díjátadón Fair Play díjban részesült, melyet Náray Vilmos a TVSK elnöke adott át.

Bár sajnálatos baleset történt, ugyanakkor örömteli, és nagy büszkeséggel tölt el, hogy ezek az egységek azonnal sporttársaik segítségére siettek. A vitorlázás egy ilyen sport, ahol folyamatosan kell figyelnünk és vigyáznunk egymásra, hiszen egymásra számíthatunk a vízen.

– fogalmazott Náray Vilmos. A TVSK elnöke a Magyar Vitorlás Szövetség elnökségi tagjaiként a sportági szakszövetség felé is Fair Play díjra jelöli a két hajó, az Orca és a Hobby vitorlázóit.

A Túravitorlás Sport Klub túraversenyein rendszeresen együttműködik a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatával, ugyanis a regattákat minden esetben a Bagyó Sándor vezette mentőszervezet biztosítja.