Vitorlás nyílt nap volt a Keszthelyi Yacht Clubnál (tvkeszthely.hu)

Nyílt nap volt a KYC kikötőjében. Az Optisul Vitorlásiskola két iskola diákjaival bontott vitorlát. A Go Boating elnevezésű országos akció célja, hogy megismertesse az iskolásokkal ezt a sportágat. Az itt működő Optisul Vitorlásiskola a kezdetek óta csatlakozik a Magyar Vitorlás Szövetség programjához – írja a tvkeszthely.hu.

A GoBoating célja, hogy minél több iskolás közvetlen kapcsolatba kerüljön a vitorlázással. A szervezők olyan élményekkel ajándékozták meg a fiatalokat, amiktől a vizet szerető emberek lehetnek.

„Nagyon tetszett, mentünk vitorlázni. Nagyon jó volt, érdekes, tetszett, ahogy működött és a feladatok is tetszettek, amiket kellett rajta csinálni” – vélekedett Kőhalmi Szilas, gyenesdiási diák.

A Go Boating országos program. A hajózható hazai vizeinken a térség iskolásainak mutatják be ilyenkor ezt a sportágat. A Keszthelyi Yacht Club és a vele együttműködő Optisul Vitorlásiskola kezdeményezője és kezdetek óta résztvevője is az országos programnak. Az akciót a Magyar Vitorlás Szövetség fogja össze.

Buzás Attila szervező, az Optisul Vitorlásiskola vezetője : „A céljaink egybeesnek. Nagyon érdekes tapasztalat az, hogy leginkább a helybeli fiatalokat nehezebb megszólítani a vitorlázás irányába. Talán ennek a legfőbb oka az, hogy túlságosan kézenfekvő, nagyon a közelükben van a tó. Sokan nem is gondolják, hogy milyen örömöket, lehetőségeket és élményeket nyújthat ez a tó. A célunk az, hogy az itt, helyben lévő iskolásokat szólítsuk meg és ragadjuk meg a figyelmüket.”

Igaz vitorla nélkül, de az optimist hajókat is kipróbálhatták a gyerekek. Evezhettek, kormányozhattak a kikötő bejáratánál. Ha valaki ki akarja magát próbálni ebben a sportágban, először ezen a hajóosztályon tanulja meg az alapokat.

„Nagyon jó volt. A legjobb barátnőmmel mindig tökéletesen össze tudunk dolgozni, most is tök jól csináltuk. Amikor cseréltünk, a kormányzás annyira nem ment, de azt is megoldottuk valahogy” – mesélte élményeit Gróf Dóra.

Az Optisul Vitorlásiskola örömteli tapasztalata, hogy az ilyen nyílt napokon sikerült megnyerni fiatalokat. A Go Boating egyfajta kaput jelent ahhoz, hogy a diákok megkedvelhessék a vitorlázását. Az érdeklődők továbbléphetnek és valamely vitorlásiskolában folytathatják. A Keszthelyi Yacht Clubbnál két iskola több mint száz tanulóját fogadták a programon.