Visszatért a FlixBus Siófokra – közvetlen összeköttetés tucatnyi európai várossal

A FlixBus tíz hónap szünet után indította újra szolgáltatását Siófokról. Júliustól a helyiek közel tizenöt európai városba utazhatnak átszállás nélkül. Horvátországban Zágráb mellett a dalmát tengerpart számos üdülővárosa, Zadar, Biograd, Pakoštane, Pirovac, Vodice, Šibenik, Trogir és Split is elérhetővé vált. Lengyelországban Krakkóba, Szlovákián belül pedig többek közt Donovalyba és Besztercebányára utazhatnak a Siófok környékiek. Hamarosan Észak-Olaszország és Szlovénia több városa ismét közvetlen összeköttetésbe kerül a Balaton-parttal – a FlixBus Sajtó közleménye szerint.

 

„Fontos volt számunkra, hogy ne csak a fővárosból, hanem a korábban hálózatunk részét képező magyar városokból is mielőbb újraindítsuk szolgáltatásunkat. Mindent megteszünk, hogy a lehető leggyorsabban reagálni tudjunk az utazási kedv növekedésére. Hiszünk abban, hogy kényelmes, rugalmas és megfizethető közösségi közlekedési lehetőséget biztosítva nagyban hozzájárulhatunk a turizmus zöld újraindulásához” – mondta el Szabó Imre, a FlixBus magyarországi üzletfejlesztési és operációs projektvezetője.

 A mobilitási cég jelenleg Budapesten kívül Siófokról, Szegedről, Pécsről és Harkányból kínál nemzetközi utakat.

 

Budapestről már tíz országba biztosít átszállás nélküli utazási lehetőséget a FlixBus

A FlixBus június 10-én indította újra nemzetközi távolsági járatait Budapestől. Az első hetekben a környező fővárosokba, Bécsbe, Belgrádba és Zágrábba indultak buszok. A járványügyi intézkedések enyhülésének és az utazási igények növekedésének köszönhetően a járatsűrűség emelkedik és a kínálat júliustól jelentősen bővül.

Visszatértek többek közt a horvát tengerparti járatok, így ismét lesznek közvetlen FlixBus összeköttetések Magyarország és Dalmácia között. Egy átszállással isztriai nyaralóhelyek is elérhetők.

Júliustól újraindulnak a FlixBus járatai Magyarország és Erdély között is. Románia nyugati felének közel tizenöt településére lehet újra utazni zöld távolsági busszal. Kezdetben az útvonaltól függően hetente kettő-négy alkalommal indulnak közvetlen nemzetközi távolsági járatok többek közt Kolozsvár, Marosvásárhely, Nagyvárad, Nagyszeben, Brassó, Arad, Temesvár és Budapest között.

 További európai célállomások is elérhetővé válnak a nyári főszezonban, például Szlovéniábn Ljubljana és Maribor, Németországban Berlin és Hamburg, Lengyelországban Varsó és Krakkó, Csehországban Prága és Brno, Szlovákiában Pozsony és Donovaly.

 

Kiterjedt higiéniai intézkedések a biztonságos utazásért

A FlixBus járatain továbbra is szakértőkkel és a hatóságokkal együttműködésben kialakított higiéniai és biztonsági intézkedések vannak érvényben. A távolsági buszokat rendszeresen fertőtlenítik. A jegyellenőrzés érintésmentes. A szájat és orrot takaró maszk viselése a felszállástól kezdve az utazás teljes időtartamán keresztül egészen a leszállásig kötelező. Erről a FlixBus ügyfelei online jegyvásárláskor, a vásárlás visszaigazolásával együtt kapnak információt. A szabályokat a buszvezetők ismertetik felszálláskor, az előírások a vállalat weboldalán is megtalálhatók.

 A FlixBus azt kéri ügyfeleitől, hogy indulás előtt mindig ellenőrizzék az utazás során érintett országok beutazási feltételeit és csak akkor induljanak útnak, ha ezeknek teljes mértékben meg tudnak felelni. Amennyiben az utazást valamilyen oknál fogva módosítani kell, az utasok ezt az indulás előtti tizenötödik percig megtehetik.