Újabb strandfejlesztéseket adtak át a Balatonnál (TV Keszthely)

Az elmúlt években közel 10 milliárd jutott a balatoni strandok fejlesztésére. Vonyarcvashegyen is két év alatt több mint 100 milliós fejlesztést hajtottak végre a strandon,melyből 70 millió Ft pályázati támogatás. A népszerű üdülőtelepülés, nemcsak rendezett környezetben, hanem új és megújult szolgáltatásokkal és elemekkel várja az 5,5 HA-os strandon a vendégeket. A beruházásokat Magyar Turisztikai Ügynökség turizmusstratégiai vezérigazgató-helyettese, Könnyid László adta át.

Nagy a tömeg jó időben a vonyarci strandok. Az elmúlt években is igazolódott, hogy nem csak a fürdőzők, hanem a sportkedvelők is szívesen látogatnak el az üdülőtelepülésre. Rendezett, szép környezetben töltik el a szabadidejüket. A nagyközség minden évben fejleszti a vonzó partszakaszt. Kihasználva a Magyar Turisztikai Ügynökség két strandfejlesztési, pályázati lehetőségeit az elmúlt két évben több, egymásra épülő beruházást végeztek el – tudósít a TV Keszthely.

“S mind a kettőt a pályázatunkban meg is valósítottuk, tehát befejeztük határidőre. Ez mellé még hozzátettük a saját önerőnket, hogy egymásra épülő fejlesztéseinket, ami közép,hosszú és rövidtávú terveinket ki tudja szolgálni. Egymásra épülnek, pont azért, hogy egész évszakos, több generációs találkozási hely legyen a vonyarcvashegyi strand. Tehát nemcsak három hónapban gondolkodunk, ezért a fejlesztéseink is ebben irányultak.”

– mondta el Pali Róbert polgármester.

Könnyid László a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmusstratégiai vezérigazgató-helyettese mondta el a strandi beruházások átadóján, hogy  2017 óta, négy ütemben, több mint  9 milliárd forintot fordított a kormány közel száz balatoni strand fejlesztésére. Ebben a fizetős és a szabadstrandok egyaránt részt tudtak venni.

“Elindult az a fokozatos, lépcsőzetes építkezés, hogy évről-évre mindig egy lépcsőt előre tudtak lépni a strandok. Az a bizonyos alapstruktúra, ami alatt mosdóblokkokat, vízbejutási feltételeket, zöldfelület rehabilitációt értünk. Baba-mama szobák kialakítását. Most már egész jól áll ez a közel 100 strand az északi és a déli parton. De még mindig van fejlesztenivaló, mindig van előrelépési lehetőség,az utcabútorokat lehet cserélni, árnyékolást lehet egy strandon kiépíteni, a mólót lehet egy kicsit fejleszteni,tehát még mindig van fejlesztési lehetőség és éppen ezért a Turisztikai Ügynökség elindítja az ötödik fejlesztési ütemet. Amelyik azt célozza, hogy a 2022-s turisztikai szezonra ismét nagyságrendileg tudjanak fejleszteni a települések a Balatonnál.”

– adott tájékoztatást Könnyid László.

A pályázati forrásból és az önkormányzat finanszírozásából elkészültek az élményelemek, a vízi ugróstégek. Újöltözők, pihenőpadok várják a strandolókat. Értékmegőrzőket és új hulladéktartókat helyeztek ki. A gyermekek védelmére napvitorlákat szereltek fel és szülői felügyelet szigeteket alakítottak ki. Órák kerültek a strandra és megújultak a higiéniai szolgáltatások is. A környezetszépítésre is jelentős összeget fordítottak.