Vírushelyzetben is virágzik a kulturális élet Siófokon (siofok.hu)

A siófoki intézmények egy időre elcsendesültek ugyan, ám teljesen mégsem hagyták magukra látogatóikat. A városi intézmények legtöbbje az online térben teszik elérhetővé bemutatóikat, előadásaikat, valamint kulturális tematikáikat. 

A Siófoki Vak Bottyán János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola a vírus miatt határozatlan időre bezárta kapuit, és elindult a tantermen kívüli digitális oktatás. Az oktatási intézmény Siófoki Alapfokú Művészeti Iskola tagintézménye az órák mellett Házi Növendékhangversenyt is hirdetett az online térben, a tanulók a közösségi oldalon mutathatják meg tehetségüket a nagyközönség előtt. Minden tanítási napon egy-egy új otthon készült növendékprodukció kerül fel az oldalra – írja a siofok.hu.

A Kálmán Imre Kulturális Központ saját készítésű, online megtekinthető koncertekkel színesíti a hétköznapokat. A koncert felvételeket az elcsendesült Kálmán Imre Kulturális Központ színpadán forgatják, majd a KIKK közösségi oldalán osztják meg az érdeklődőkkel. A kultúrház munkatársai idézetekkel, a világnapok alkalmából videókkal, gyermek torna videókkal, kreatív, fejlesztő játék ötletekkel, színházi videókkal kínálnak változatos programokat az otthon töltött napokra.

A siófoki BRTK Könyvtár „Könyvtári mesék” című online sorozata a gyermekeknek nyújt kikapcsolódást. A siófoki könyvtárosok mesefelolvasás vagy papírszínház formájában mesélnek a kicsiknek, videóik elérhetőek a Könyvtár youtube csatornáján és facebook oldalán is. Az intézmény mindemellett naponta jelentkezik könyv, film és zenei ajánlókkal közösségi oldalán.

A siófoki BRTK Könyvtár és Kálmán Imre Emlékház május 11. és 17. között online szervezi meg a Közösségek Hete programjait, köztük gyermek rajzpályázatot, Nők az operettekben előadást, Karanténkonyhát Kálmán Imre kedvenc ételével.

A vírushelyzet által született meg a Siófoki Kultúrpercek oldal, mely lelki feltöltődést, kikapcsolódást kínál. Az online kulturális programsorozatot Völgyi Lajos indította el, akinek felkérésére készítették el videóikat a siófoki kulturális élet szereplői. Az estek során zenei, képzőművészeti produkciók, valamint irodalmi alkotások, versek, prózák hangzanak el.