Világsztárokkal kolbászolhatunk Fonyódon (sonline.hu)

Fonyódon, február elején szinte kolbászból lesz a kerítés, hiszen jövőre tartják a jubileumi, tizedik Kolbászfesztivált.

Az esemény évek óta a téli Balaton legnagyobb gasztronómiai rendezvénye, elismertségét tovább növelte az elmúlt években megrendezésre került Balatoni Kiemelt Üdülőkörzet Településeinek Kolbásztöltő Bajnoksága. Osztatlan sikert aratott a résztvevő balatoni települések körében, s ezen felbuzdulva február 10-én 11 órakor várhatóan kibővítve az eddigi résztvevők körét ismét megrendezik a nemes vetélkedést – tudta meg a sonline.hu.

Az elmúlt években nagy sikere volt a résztvevők és a látogatók körében a települések versengésének, amely a 2015. évi indulása óta a fesztivál üde színfoltja. A 2016-os évben nagy sikert aratott a Fonyód és Badacsony közötti kapcsolat kolbásszal történő jelképes megteremtése.

A rendezvény eddigi története során közel 500 csapat, baráti társaság, egyesület, önkormányzat, gyúrta és készítette a tekeredő kolbászokat a sportcsarnokban és izgult végig az eredményhirdetésen, hogy az arany, ezüst és bronz kategóriás díjak kihez fognak kerülni. Idén kivételesen nagy az érdeklődés a fesztivál iránt, hiszen már most minden hely elkelt.

A színpadi programokban sem fognak csalódni az érdeklődők, hiszen hazai és nemzetközi sztárok szórakoztatják őket. Fellép a Republic, a Delta, Náksi Attila, a Fáraó, a kilencvenes évek közkedvelt együttese, a Desperado. A legnagyobb név a fellépők között a német dance-formáció a Master Blaster koncertje lesz, akik a kétezres évek elején szereztek nemzetközi hírnevet.