Veszprémben tart ingyenes tanfolyamot az olasz meditációs tanító (veol.hu)

Mint mondja, ahogy az egész világon, úgy itt is nagy szükség van a meditálásra, és a tanfolyamok elvégzése után hatalmas változást érzékel a résztvevőkön.

– Azok közül, akik már elvégezték a kurzusokat, sokakkal barátokká is váltunk és nem szeretem elhagyni azokat az embereket, akik már elkezdtek meditálni – mondta. – Mindannyiszor, amikor visszajövök Veszprémbe és találkozom a régi barátokkal, ők még jobban megerősödnek – meséli Sergio Peterlini. A mester meggyőződése, hogy mindenki a békét keresi az életben, és hogy hogyan lehet boldogabb. Viszont nagyon ritka az olyan ember, aki igazán tudja is, hogy hol találja meg ezeket.

– A boldogság azt jelenti, hogy megvalósítottam minden vágyamat és nem zavar semmi. Egy összezavarhatatlan, változatlan állapot, ami nem változik, ha elérted – vélekedik. Szerinte a változatlan boldogságot kell megtalálni, de vannak olyan pillanatok, amikor az elménk nagyon zavart. Ekkor szeretnénk megszabadulni a zavaró gondolatoktól. Néha viszont kristálytisztán látjuk a dolgokat és képesek vagyunk örömet találni. Ezt az állapotot kellene megtartani, de nem tudjuk, hogy hogyan.

– Én ezt tanítom, hogy hogyan csendesítsük le az elménket, ez az egyik, amiben segít a meditáció. Valójában, ha tiszta az elméd, a világot is tisztán látod, hatékonyabban valósíthatod meg a dolgokat és könnyebben leszel sikeres az életben. Ha össze vagy zavarodva, nem látsz tisztán, akkor az elméd még nagyobb problémákat kreál magának. Ennek megoldására létezik egy nagyon egyszerű technika, amit mindenki megtanulhat egy négy alkalomból álló tanfolyamon, ahol megtapasztalja, hogy milyen az, amikor kristálytiszta állapotba kerül az elme – mondja a meditá­ciós tanító, aki ingyen vállalja a képzést azért, hogy reményt adjon az embereknek.

A megyeszékhelyen mintegy 800-an meditálnak már jelenleg is az útmutatásai alapján. Sergio Peterlini szerint ők már garantáltan tudják, hogy hogyan találják meg a boldogságot és képesek mindennap megszabadulni a szorongásaiktól és félelmeiktől. Ezt a meditációs technikát sajátíthatják el a szeptemberi veszprémi kurzus résztvevői is – írja a veol.hu.