Versenyt generál a települések között a Kék Hullám (vitorlazzitthon.hu)

A települések közötti jó értelembe vett versenyt segíti a Kék Hullám strandminősítés. A Balatoni Szövetség elnöke úgy véli: a szervezet küldetése és feladata, hogy segítse a strandüzemeltetőket tanácsokkal vagy jó példák bemutatásával. 

Tizenöt évvel ezelőtt indította el a Kék Hullám minősítést a Balatoni Szövetség – emlékezett a kezdetekre a vitorlazzitthon.hu-nak adott interjújában a Szövetség elnöke, Szigliget polgármestere. Balassa Balázs hozzátette: akkor még az elsődleges feladat az volt, hogy megnézzék: megfelelnek-e a fürdőhelyek a működési feltételeknek.  Öt évvel ezelőtt  a települési polgármestereket tömörítő szervezet úgy döntött: a minősítést meg kell változtatni, hiszen ennél sokkal összetettebbek egy stranddal szembeni elvárások. Most már azokat a szempontokat vizsgálják, melyek az odalátogató vendégek számára a legfontosabbak – tette hozzá.

Balassa Balázs szerint nincs olyan szegmens, amelyet ne vizsgálnának, éppen ezért volt fontos, hogy a működés közben minősítsék a fürdőhelyeket.  Figyelik a tisztaságot, a vizesblokkok minőségét, a szolgáltatásokat, valamint mit nyújt a családoknak, vagy milyen sportolási lehetőséget kínál az adott strand. Fontos szempont az esélyegyenlőség megteremtése is. Az elnök szerint a Kék Hullám minősítés segít a településeknek a fejlesztésben, ugyanis folyamatosan megküldik az észrevételeket. A legjobb strandok egyfajta vendégkört próbálnak megszerezni maguknak és eszerint szervezik a szolgáltatásokat és jelölik ki a fejlesztési irányokat.

A hirbalaton.hu a Kék Hullám Zászlóról szóló korábbi írását itt olvashatják.