Véget ért az NBBH, a világ leghosszabb horgászversenye (sonline.hu)

Az NBBH (Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny), a világ leghosszabb horgászversenye, szeptember 30-tól október 8-ig zajlott. A Balaton 30 településén 113 csapat vert sátrat a parton, hogy éjjel-nappal figyelje a horgászbotokat. Elképesztően hosszú ideig, 190 órán át tartott a megmérettetés – írja a sonline.hu. Idén csak a 9 kg-nál nagyobb halak számítottak a versenyben.

 

 

A győztes csapatot a 10 legnagyobb hal összsúlya alapján hirdettek. Természetesen nem csak az összsúly tekintetében történt rangsorolás, hanem az 5 szektor legjobbjai is díjat kaptak. Pénzdíjban részesültek a legnagyobb tükörpontyot és a legnagyobb tőpontyot szákba terelő csapatok, valamint a 25 kilogrammnál nagyobb halat horgászó résztvevők is. Olyan szoros volt a küzdelem, hogy az első és második helyezett csapat összfogása között mindössze 250 gramm volt a különbség.

 

 

Végeredmény:

  1. helyezett a Balatonszepezden horgászó a Pötyi Carp Team lett, akik 2,5 millió forint díjazásban részesültek. Összfogásuk: 188 325 g.
  2. helyezett a Balatongyörökön pecázó Carpsoul Hungary, akik 1,5 millió forint díjazásban részesültek. Összfogásuk: 188 075 g.
  3. helyezett a Balatonföldváron horgászó a Silverbaits Borza Lake lett, akik 1 millió forint díjazásban részesültek. Összfogásuk: 187 025 g.
  4. helyezett a Balatonbogláron pecázó a Quantum radical & Mikbaits lett, akik egy 600 ezer forint értékű ajándékutalvány díjazásban részesültek. Összfogásuk: 186 775 g.

 

A Révfülöpön tartott szombati záróeseményen elhangzott: a Balaton a világ legjobb pontyos vize. A 45. helyezett csapat is 15 kg-os átlagsúllyal végzett a versenyen.

Közel 70 db 20 kg fölötti hal került horogra. Ezek olyan számok, amit a világon egyetlen tó sem tud produkálni, így elmondhatjuk, hogy az NBBH a világ legkomolyabb pontyhorgász-versenye, ami köszönhető a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. munkájának, a Balaton természeti értékeinek és a csapatok kőkemény munkájának

– mondta a záróünnepségen Gödry Zoltán, a verseny szervezője.

 

Nem sikerült a rekorddöntés

2021-ben fogták meg az NBBH történetének legnagyobb halát. Balatonakaliban akasztották horogra, a súlya pedig 31,8 kg volt. Ez a rekord ezúttal nem dőlt meg, mivel az idei küzdelem legnagyobb pontya 26,55 kg-ot nyomott. A kapitális halat a Pontycentrum I. csapata akasztotta horogra Badacsonyban, amiért külön díjazásban részesült – írja a sonline.hu.

Az idei rekordok

Átlagsúly: 13 889 kg

Fogott halak súlya: 19 916 kg

Fogott halak száma: 1434 db

Legnagyobb tőponty: 26,550 kg

Legnagyobb tükörponty: 26,150 kg