Vége a retró korszaknak Badacsonytomajon (veol.hu)

A város két és fél milliárdos pályázati támogatást nyert a badacsonyi településrész turisztikai fejlesztésére.

Amint azt a veol.hu-nak Krisztin N. László polgármester elmondta, a 71-es főút alatti, központi rész újul meg az összegből. A park attraktív elemekkel bővül, a tervek szerint padok, sétányok kialakítása várható, valószínűleg szökőkút vagy hasonló, más vizes attrakció is épül. Az egykori Tátika épületét nem tudta értékesíteni az önkormányzat, így most az szintén megújul több százmillió forintból.

– Alsó szintje fogadótér lesz, valószínűleg oda kerül a Tourinform iroda, a hajóállomás pénztára, ott esőben is tudnak várakozni a hajózni vágyók. A felső szinten exkluzív rendezvényteret alakítunk ki, nagyobb események befogadására is alkalmas lesz. A helyi borászok, helyi termékekkel foglalkozók szintén bemutatkozhatnak ott. A benzinkút és a meglevő hosszú kőépület közötti parkoló megszűnik, parkolásra a strand mellett, annak bejáratától a 71-es út mentén nyílik majd lehetőség. Különleges rendezvénytér épül a mai parkoló helyén színvonalas árusítóhelyekkel, borpavilonokkal, ahol csak Badacsonyra jellemző áruk kaphatnak helyet.

– A színpad az épület felé néz majd, ott végre egy színvonalas, megfelelő méretű rendezvényteret alakíthatunk ki, amely többek között a borhetek eseményeinek adhat helyet. A tervezéskor nyitva hagytuk annak a lehetőségét is, hogy a kompkikötő kivitelezése a közeljövőben megvalósulhat. A kivitelezés várhatóan jövő ősszel kezdődhet és a következő, 2020-as évi nyári szezonra elkészülhet – mondta a polgármester.

A teljes cikk itt található.