Varázshangok az Egészségért: ingyenes zeneterápiás konferencia Gyenesdiáson

Régóta dédelgetett álma valósul meg november 10-én a Varázshangok az Egészségért Egyesületnek. Egy olyan ingyenes zeneterápiás konferenciára invitálják az érdeklődőket, melyen neves szakemberek tartanak zenei gyakorlatokkal, módszertani bemutatókkal egybekötött előadásokat a zenei nevelés és a speciális zeneterápiás módszerek témájában. Az előadásokon túl izgalmas workshopok közül választhatnak a résztvevők, illetve a színvonalas játszóházairól (is) ismert házigazda egyesület kisgyermekkel érkezőknek berendezett babasarkot is biztosít.

A Varázshangok az Egészségért Egyesület idén rendezi meg először a „Zeneterápiás konferencia a családok egészségéért – szemléletformálás a múlt hagyományaiban és a jövő rendszerében” elnevezésű programját. A civil szervezet kiemelten foglalkozik a művészetterápiás segítségnyújtás különböző formáival, a korai zenei neveléssel, a gyermekek és az ifjúság zenei oktatásával, valamint a fogyatékkal élő gyermekek és fiatalok zeneterápiás fejlesztésével.

A program üzenete és célja: figyelemfelhívás a gyermekek lelki egészségének fontosságára, az ifjúság zenei nevelésének mentálhigiénés hatására, valamint a fogyatékkal élőkkel szembeni toleranciára. A konferencia kísérőprogramjaként ezekben a hetekben a gyenesdiási, vonyarcvashegyi, valamint a balatongyöröki gyermekintézményekben összesen 21 rendhagyó zenei foglalkozást tart az egyesület.

A novemberi rendezvényen szó lesz egyebek mellett a Kodály-tanítvány Kokas Klára világhírű komplex zenei módszeréről óvodai környezetbe adaptálva, az időskori demenciával küzdők zeneterápiájáról, az autizmus specifikus zeneterápiás lehetőségeiről, 10-14 éves gyerekek iskolai zeneterápiás foglalkozásai és súlyos beteg gyermekek zeneterápiája kórházi körülmények között.

Délután két különleges workshopra jelentkezhetnek az érdeklődők. Az egyik egy relaxációs hangutazás a hangtálak, az ének és a fuvola lágy dallamain, a másik kifejezetten nőknek szól, a női szerepek megéléséről.

A konferenciára, melyen ingyenes a részvétel, várják az oktatási-nevelési intézményben dolgozókat, az egészségügyi dolgozókat, a szociális társszakmákban tevékenykedő kollégákat, és a témák iránt érdeklődőket.

További információt az egyesület elnökétől, Kőhalmi Ágnestől lehet kérni a 06 30347 6036 telefonszámon – tájékoztatták a szervezők a hirbalaton.hu-t.