Vállalkozók segítenek a Keszthelyi Kórház dolgozóinak (TV Keszthely)

Egy millió forintot szeretnének összegyűjteni az egészségügyi dolgozók számára a Segítsünk a hősöknek akció keretében. Az összefogáshoz csatlakozott Fiatal Vállalkozói Összefogás Egyesület, a Keszthely Térségi Vállalkozók Klubja Egyesület illetve a Keszthelyi Ifjúsági Kerekasztal is. Eddig 250.000 forint gyűlt össze, hozzájárulni december 20-ig lehet. Azonban nem csak pénzadománnyal kedveskednek a vállalkozók, legutóbb 420 csomag szaloncukrot is kaptak a kórház és a mentőállomás dolgozói.

Csütörtökig mintegy 20 vállalkozó által több mint 250.000 forint gyűlt össze – tudósít a TV Keszthely.  Az ötletgazdák személyesen is megköszönték az egészségügyi szakemberek munkáját. Hanzl Bence elmondta, az ötlet személyes indíttatású volt, hiszen hozzátartozójukat is kezelték a Keszthelyi Kórházban. Ezt is meg szerették volna köszönni. Tettükkel példát is szeretnének mutatni másoknak, hogyha van lehetőségük, akkor segítsenek.

„A célunk ugye legalább az egymillió forint, az a rövid távú cél. A hosszú távú célunk talán az lenne, hogy ez minden egyes évben megismétlődjön. Illetve, hogy minél többen segítsenek alapvetően a kórháznak, hiszen példát kell szerintem ebben mutatni. Ők mindennap elég komoly munkát végeznek és szeretnénk nekik segíteni és egy kis boldogságot nyújtani nekik.”

-fogalmazott Hanzl Bence. A Keszthely és Térségi Vállalkozók Klubja Egyesület és a Fiatal Vállalkozói Összefogás Egyesület mellett a Keszthelyi Ifjúsági Kerekasztal tagjai is segítenek a gyűjtésben.

„Az Ifjúsági Kerekasztalt is pont ezért hoztuk létre, hogy a környékben minden fiatal tudjon segíteni a hasonló eseményeknél. A mai alkalom is egy remek példa, hogy mi fiatalok is tudunk tenni a város életében, és ezért tudtunk a Fiatal Vállalkozókkal is együtt dolgozni és reméljük minél több vállalkozó tud hozzánk csatlakozni.”

– közölte Horváth Tamás alelnök.

Az összegyűlt pénzösszegből a kórház vezetésével egyeztetve elsősorban munkaruhát szeretnének a COVID intenzív és a COVID belgyógyászaton tevékenykedő szakdolgozók számára. A hozzájárulásokat december 20-ig várják. Támogatni a Facebook-on található Segítsünk a hősöknek – Vállalkozók a keszthelyi kórházért! elnevezésű oldalon található elérhetőségeken lehet.