A Vad Balaton ismét a köztévén (mti)

A Vad Balatont is levetíti április 7-én a köztévé az alkalomból, hogy októberben rendezik meg a Budapesti Víz Világtalálkozót.  Műsorra tűzik még a Duna csatornán a Bolygónk a Föld című sorozatot, a Kék Bolygót, A víz világát és az Osztrák Rádió és Televízió( ORF) Univerzum című sorozatának egyes epizódjait.

Az MTVA szerdai közleménye szerint ebben az évben október 15-17. között rendezik meg a Budapesti Víz Világtalálkozót, amelyre a közszolgálati média kimagasló színvonalú dokumentumfilmekkel készül.
Mint írják, a közmédia televíziós csatornáin rendszeresen láthatóak természetvédelemmel foglalkozó, ismeretterjesztő alkotások. A víz világa főcím alatt futó filmválogatások között minden vasárnap délután olyan világhírű filmek tekinthetőek meg, mint például a BBC által készített, lenyűgöző látványvilágú Bolygónk a Föld II és a Kék Bolygó II David Attenborough természettudós, dokumentumfilmes tolmácsolásában.
A Vad Balaton című magyar természetfilmet április 7-én tűzi műsorára a Duna Televízió. A nézők megismerhetik Magyarország legnagyobb tavának felbecsülhetetlen természeti kincseit. Szó lesz a vulkánokról, mésztufa lépcsőkről, barlangokról, homokbuckákról és a szurdokvölgyekről, amelyek az Európai Geopark Hálózat részei, a mocsarak pedig nemzetközi jelentőségű vizes élőhelyek – áll a közleményben.