Üzemzavar okozta a szennyvízömlést Siófokon (sonline.hu)

Egy a legnagyobb közösségi oldalra felkerült és a sonline.hu szerkesztőségébe is eljuttatott videó szerint Siófok lakóövezetében a csatornából feltörő szennyvíz elárasztott egy utcát és több ingatlanba is betört a bűzös víz.

 

Volt akinek kertjét tette tönkre a kiömlő lé, míg másnak garázsa ázott fel. A sonline.hu videót készítő olvasója, aki a szennyvíztelep közelében él, az újság megkeresésére elmondta: nem volt egyedi az eset, hiszen már korábban is kiömlött a szennyvíz. Elmondása szerint: évente egyszer-kétszer előfordul, hogy kiömlik a bűzös víz.

Megkerestük a Dunántúli Vízmű Zrt.-t (DRV), hogy megtudjuk, mi okozta a szokatlan, utca hosszan hullámzó jelenséget. Kiderült, a Somogyi-Bacsó utcai szennyvízátemelő egyik biztosítéka és mágneskapcsolója mondta fel a szolgálatot ma hajnalban, ezért a szennyvízömlés. – A vezérlés megállt, a szivattyúk nem működtek, emiatt a szennyvíz kiöntött – közölte kérdésünkre Lakatos Edina, a DRV sajtószóvivője. – A szennyvíz befolyt az esőelvezető árkokba, majd ki az útburkolatra, és a felhasználók jelzése szerint két ingatlan udvarára.

Hozzátette: a lakossági bejelentést követően a társaság szakemberei kora reggel a helyszínre érkeztek és megkezdték a helyreállítást, valamint a terület fertőtlenítését. A DRV munkatársai – a tájékoztatás alapján – az érintett ingatlanok udvarának takarításában is segédkeztek. A munkálatok egészen délutánig eltartottak. A hiba okát még vizsgálják.

A DRV arra kérte a károsultakat, hogy dokumentált kárigényeikkel a társaság ügyfélszolgálatán jelentkezzenek. Az igazoltan társaság által okozott kárt a felelősségbiztosítása terhére a DRV Zrt. megtéríti.

A teljes cikk itt található.