UV-mentes strand – ingyenes naptejjel akcióztak

Sokan elfeledkeznek az UV-sugárzás elleni kellő védelemről. Egy balatoni akció keretében a naptej használatának fontosságára hívták fel a figyelmet. Van olyan szálloda, ahol ingyen járt naptej a koktélok mellé és egyes hajókon is ingyen osztogatták a fényvédő termékeket Füred Kapitány, a balatoni mesehős segítségével – áll az akció szervezőinek közleményében.

 

A kampány keretében néhány napra létrehozták az első UV-mentes strandot. Itt ingyenes naptejet is kaptak a gyerekek, amelynek szétosztásában a vízimentők is közreműködtek. Több óvodába és rendezvényre is vittek naptejet a szervezők.

Varga László, a Hotel Aura igazgatója szerint a vírusveszély idején egy kicsit megfeledkeztek a turisták a fényvédelem fontosságáról. Eddig a vendégek gyakorta mondták, hogy otthon felejtették naptejüket, mert leginkább arra koncentráltak, hogy a bőröndbe el ne felejtsék betenni szájmaszkjukat – mesélte. Itt néhány héten át ingyen kaptak naptejeket a vendégek.

A fényvédelem fontosságát hangsúlyozó akcióba bevonták a balatoni mesehőst, Füred Kapitányt is. Ő BAHART (Balatoni Hajózási Zrt. ) hajóin osztogatott a rejtvényeket helyesen megfejtő gyerekeknek naptejet.

Az akció keretében közel egymillió forint értékű naptejet osztottak szét.