A Balaton 26 fokos, tartja magát a 100 centiméteres vízállás

A vasárnap hajnali mérések szerint Siófokon 26 fokos volt a Balaton vize. Az átlagos vízállás hetek óta 100 centiméter körül alakul. Napközben felhősödésre, esőre is lehet számítani az üdülőrégióban, de kellemes meleg marad – a met.hu előrejelzése szerint.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint augusztus 16-án a Balatonnál többnyire gyenge vagy mérsékelt (5-25 km/h) északkeleties szél valószínű.

Záporok hatására helyenként élénk-erős (30-50 km/h), zivatar környezetében átmenetileg erős vagy viharos (50-65 km/h) széllökések előfordulhatnak. Reggel, délelőtt közepesen, időnként erősen felhős idő várható, majd a szakadozottabbá válik a felhőzet és fátyolfelhős ég mellett erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, emellett több órás napsütés is valószínű a nap folyamán, tartósabban délután, este. A reggeli, délelőtti órákban helyenként kialakulhat zápor, a késő délelőtti óráktól egy-egy zivatar.

A déli, délutáni órákban nagyobb valószínűséggel számíthatunk zivatarok előfordulására a Balatonnál, amelyek az idő előrehaladtával egyre inkább a térség keleti felében valószínűek. A délutáni, esti órákban – jelen számítások szerint – átmenetileg csökkenhet a zivatarhajlam, de egy-egy kialakulása ekkor sem zárható ki. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27, 28 fok körül valószínű. Késő este 21 fok köré hűl a levegő.