Útlezárás lesz Balatonkenesén és környékén vasárnap

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság (VMRFK) tájékoztatása szerint 2020. szeptember 13-án, vasárnap 7 órától várhatóan 18 óráig az alábbi forgalmi korlátozásokra kell számítani Balatonkenesén és a település közelében triatlonverseny miatt:

 

  • Teljes útlezárás lesz érvényben a 710-es számú főúton a balatonfőkajári elágazó és Balatonfűzfő között, illetve a Balatonfűzfőt és Balatonkenesét összekötő 7213-as számú úton.
  • Részleges útlezárás lesz érvényben Balatonkenese belterületén, a Kikötő utca – 71-es számú főút – Bakó József utca – Táncsics Mihály utca – Batthyány Lajos utca – Soós Lajos utca – Fő utca közötti szakaszon.
  • A 7215-ös és a 7213-as számú utak kereszteződésének lezárásával Papkeszi települést nem lehet megközelíteni a 71-es és a 7213-as számú utak felől. Az M7-es autópálya irányából érkezők Balatonfőkajár felé, a 8-as számú főútról érkezők pedig Királyszentistván és Vilonya felé haladva juthatnak el a településre.

A verseny ideje alatt a rendőrök a gépjárműforgalmat mindkét irányból a 71-es számú főút felé terelik, a főúton időszakos torlódás várható. Alternatív terelőútvonalként a Balatonfőkajár – Csajág – Küngös – Berhida – Vilonya – Litér közötti útszakasz is használható mindkét irányba.

A VMRFK javasolja, hogy azok a közlekedők, akik a 71-es számú főúton Balatonalmádi felől Budapest felé tartanak, a 71-es számú főúton várható torlódások elkerülése érdekében a 72-es számú főúton a 8-as számú főút irányába haladjanak tovább az M7-es autópálya felé.