Rendszeresen kap csokit Gombóc Artúr miniszobra Tihanyban (szeretlekmagyarorszag.hu)

Kolodko Mihály aprócska alkotása idén került a tihanyi Pisky sétányra. A figura rajongói pedig gondoskodnak róla, hogy ellássák finomságokkal a duci madarat. A szobrász alkotása sok másikhoz hasonlóan egy magyar mesehősről szól, ezúttal az idén elhunyt Csukás István író csokirajongó Gombóc Artúrjáról – írja a szeretlekmagyarorszag.hu.

Számos budapesti helyszín után a Balatonnál is megcsodálható Kolodko Mihály új alkotása (Fotó: szmo.hu/Rostásy Szabó Mihály)

Aki ellátogat Tihanyba, biztos nem hagyja ki a csodás panorámát a sétányon.

És ha nem csak a Balaton vízén megcsillanó napfényt nézi, és a gyönyörű táj mellett a korlátra is vet egy pillantást, akkor láthat egy minicsodát is. Mert itt ücsörög idén május óta egy mini szobrocska. Ráadásul rendszeresen megajándékozzák csokival is, stílusosan egy-egy Balaton-szelettel.

A szerencsés szobor pedig nem mást ábrázol, mint egyik kedvenc mesehősünket, Gombóc Artúrt. Aki egyszer is látta vagy olvasta a mesét, annak nem kell magyarázni, hogy miért. Hiszen a dagadt madár nagy édességimádó. Jöhet neki a kerek csokoládé, a szögletes csokoládé, a hosszú és rövid csoki, a gömbölyű, a tömör, az édes vagy a keserű is…

Gombóc Artúr alkotója a miniszobrairól híressé vált Kolodko Mihály. Az sem véletlen, hogy pont ezt a figurát választotta a magyar tenger partjára. Hiszen a Balaton volt a második otthona a mesehős “atyjának” Csukás Istvánnak.

A szobrocska pedig hamar népszerű lett, sokan járulnak elé édességgel, valamelyik Balaton-szelettel, de ha épp nincs kéznél, akkor – mint tudjuk – bármilyen más csoki is megteszi.

kolodko_gomboc-artur.jpg
Gombóc Artúr, a csokirajongó mesehős miniszobra Tihanyban (Fotó: Rostásy Szabó Mihály)