Utazik a magyar, mintha nem lenne jövő nyár (napi.hu)

A legújabb felmérések szerint a tavalyihoz képest több magyar tervez utazást a nyári szabadság alatt. Habár a Balatont sokan drágállják, a tó környéke mégis tele lesz, és a többség belföldre készül a szezonban, akár többször is. És persze tumultus várható a horvát tengerpart felé vezető sztrádákon is.

Idén az időjárás is igazodik az iskolai nyári szünet kezdetéhez, az erre a hétre jelzett, első kánikulai időszak nyitányaként pedig sorra jelennek meg a trendkutatások a magyarok utazási terveiről.

Legújabban az Aldi Utazás megbízásából készült, országos reprezentatív felmérés eredményeit közölték, amely megállapítja, hogy a gazdaságilag aktív korú lakosság körében tavalyhoz képest 5-6 százalékkal emelkedett azok száma, akik a nyári szezonban belföldi vagy külföldi pihenést terveznek, a legtöbben ráadásul nem csak egy alkalommal indulnak útnak.
.
Idén is a horvát tengerpart a fő versenytárs

A tavasszal előzetesen felmért elképzelések szerint úgy néz ki, hogy az idei nyáron is elsöprő többségben lesznek azok, akik a nyaralást hazai tájakon valósítják meg – az utazni szándékozók harmada csak egy, míg 62 százalékuk több belföldi utazást tervez.

Az eredményekből az látható, hogy divatba jöttek a korábban jellemzően egyhetes, vagy annál hosszabb nyaralások helyett a néhány napos kiruccanások, miközben a külföldre készülők között is többen vannak olyanok, akik nem csak egyszer, hanem több alkalommal pakolják be a bőröndöt a nyáron.

A cikk folytatása itt található.