Ünnepel ma Hévíz

 

Várossá avatásának 27. évfordulóját ünnepli Hévíz. Az évfordulón a Városháza téren ünnepi műsorral és az önkormányzat által alapított kitüntetések átadásával tette emlékezetessé a városnapot az önkormányzat.

A hévíziek és vendégeink előtt Papp Gábor polgármester mondott ünnepi beszédet, kiemelve a város életét a jövőben meghatározó, a Hévíz-Balaton Airporton induló pilótaképzést jelentőségét, és méltatva mindazok munkáját, akik Hévízért dolgoztak, tettek az elmúlt időszakban – számol be a település közösségi oldala

Hévíz város díszpolgára kitüntetésben részesült Kiss László esperes-plébános, Hévíz város közszolgálatáért díjat vehetett át Szarkáné Lampert Anikó pedagógus, Hévíz város kultúrájáért díjban részesült Varga Endre zeneiskola igazgató, a Musica Antiqua együttes vezetője, Hévíz város fejlesztéséért kitüntetést kapott Belovári Tamás, a Hévízi Televízió operatőre és Hévíz város turizmusáért díjat kapott Verebélyi Vilmos vállalkozó, a Vilmos Pince üzemeltetője.
A város lakóira az ünnepségen áldást mondott főtisztelendő dr. Takáts István kancellár, a Veszprémi Érsekségi hivatalának igazgatója, Péntekné Vizkeleti Márta református és Honthegyi Zsolt evangélikus lelkész, az ünnepségen színvonalas műsort adott az Illyés-iskola énekkara Holczerné Szabó Ágnes vezényletével. A díjazottak tiszteletére rendezett fogadáson Manninger Jenő országgyűlési képviselő mondott pohárköszöntőt, gratulálva a városnak az eddigi fejlesztésekért és a reptér ügyében elért újabb sikeréért.