Ülésezett a Balatonfüredi Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum (police.hu)

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság a járás közbiztonsági és bűnügyi helyzetét értékelte.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság által kezdeményezett tanácskozáson a járás polgármesterei, önkormányzatok és intézmények képviselői, valamint a rendőrség és társszerveinek delegáltjai vettek részt 2019. november 13-án 14 órakor – írja a police.hu.

Vancsura Miklós rendőr alezredes köszöntötte a jelenlevőket, majd ismertette a tanácskozás napirendi pontjait.

Regdon László rendőr ezredes, kapitányságvezető értékelte a balatonfüredi járás közbiztonságát a 2019. év első tíz hónapjának adatai és mutatói tükrében. Kitért a járást érintő komolyabb bűncselekmények nyomozására, gépkocsilopásokra, betörés sorozat elkövetőinek, valamint kábítószer-kereskedők elfogására. Ismertette a kapitányság előtt álló elvégzendő feladatokat, és az elkövetkezendő időszakra kitűzött célokat.

A sorban következett Vancsura Miklós rendőr alezredes, aki a közlekedésbiztonságról, a rendészeti és megelőzési jellegű feladatokról beszélt interaktív bemutatójában.

A rendezvény elöljárója Pogány Péter rendőr ezredes, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes hozzászólásában értékelte a kapitányság idei évi tevékenységét.

A napirendi pontokat követően a résztvevők kérdéseiket feltéve, véleményüket megfogalmazva szóltak hozzá az elhangzottakhoz, és vitatták meg a felmerült problémákra adandó leghatékonyabb megoldásokat.