Újraélesztést gyakoroltak a tűzoltók Keszthelyen

Minden évben október 16-án tartják az újraélesztés világnapját, amelyhez idén is csatlakoztak a keszthelyi hivatásos tűzoltók. A Balaton-parti város mentőszolgálatának szakemberei a szakszerű mozdulatokat oktatták kollégáinknak. – tájékoztatta közleményében a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a hirbalaton.hu-t.

Hazánkban átlagosan huszonöt percenként hal meg egy honfitársunk hirtelen szívhalál következtében. Az önmagában elkeserítő tényt súlyosbítja, hogy feltételezések szerint kétharmaduk megmenthető lenne, amennyiben az észlelést követően az első 3-5 percben a jelen lévő laikusok megkezdenék az újraélesztést.

Számos alkalommal hallhattuk már a híradásokban, hogy szabadnapos tűzoltó mentett meg egy, az utcán összeesett ember életét. Éppen ezért is gondolták fontosnak a keszthelyi tűzoltók is, hogy csatlakoznak az újraélesztési világnaphoz, hiszen nem csak szolgálatuk során, de szabadidejükben is bármikor képessé teheti őket a nap során elsajátított újraélesztési algoritmus, hogy egy másik ember életét megmentsék.

Az elsajátított ismereteiket oktatás keretén belül a másik két szolgálati csoportban szolgáló kollégáiknak is átadják a keszthelyi tűzoltók, ezzel is növelve a szakszerű életmentési ismeretekkel rendelkező emberek számát.