Újra nyit a Balaton Mozi Balatonfüreden (balatonfured.hu)

Több tízmilliós beruházás révén teljesen megújult a Balaton Mozi, új, modern vetítővászon és hangrendszer, komfortos belső bútorzat várja a filmnézőket. Az első vetítést október 24-én, csütörtökön este tartják.

2005-óta működik a 153 férőhelyes mozi a Balaton Szabadidő Központban, amely filmkínálatával a térség egyik legnépszerűbb filmszínházává vált. A berendezés azonban időközben elhasználódott, a nézők részéről is felmerültek különböző igények, így a mozi vezetője, az önkormányzat támogatásával, teljesen felújította a mozit – írja a balatonfured.hu.

Egy hónapig tartottak a munkálatok, a megújított moziban október 24-én lesz az első vetítés.

A nyitás óta csak a technikai feltételeket fejlesztettük, a digitalizált technológia tökéletes, de a bútorzat időközben elhasználódott, főleg a székek háttámlái, ezért volt szükség a teljes felújításra. Mindent kicseréltünk, új, a korábbinál nagyobb méretű, ívelt vetítővászont szereltünk fel, 7.1-es hangrendszert és új hangfalakat telepítettünk, kicseréltük a teljes berendezést, a székeket, a szőnyeget, a belső világítást. Egy komfortos, vadonatúj mozi várja a közönséget – mondta a balatonfured.hu-nak Pálffy Géza, a Balaton Mozi vezetője.

A mozi előcsarnoka is megváltozik, három monitoron lehet figyelemmel kísérni a filmek előzeteseit és a vetítésekkel kapcsolatos egyéb információkat. Megújult a filmszínház honlapja és átalakították a jegykiadó rendszert is, ezentúl nemcsak foglalni, de vásárolni is lehet jegyeket az interneten – tette hozzá Pálffy Géza.

A fejlesztés során lecserélték a 3D szemüvegeket is, amelyek kitűnő minőséget garantáltak ugyan, de kicsit nehezek voltak. Mostantól a korábbi aktív 3D helyett passzív 3D működik a moziban, ezzel a 3D-ben készített filmeket egy könnyebb, kényelmesebb szemüveggel lehet majd nézni, sőt meg is lehet tartani ezeket a szemüvegeket.

A mozi filmkínálata változatlan marad, nyaranta elsősorban a könnyed, népszerű, közönség kedvenc alkotásokat vetítik, a szezonon kívül heti illetve havi rendszerességgel azonban más újdonságok, művész illetve rétegfilmek is helyet kapnak a műsorban.