Újra élettel telik meg a keszthelyi Madárpark (likebalaton.hu)

A madárinfluenza járvány miatt elpusztított keszthelyi madarak gazdája, Rigó Gábor megrendülten mesélt a likeBalaton olvasóinak, de lassan újra madárzajtól lesz hangos a kastélypark, új példányokkal már a márciusi nyitásra készülnek.  

Minden madarat el kellett pusztítani
– Szó szerint lenullázódtam, nem csak anyagilag, hanem lelkileg is. Az állomány leölése után nem tudtam még a barátaimmal sem beszélni, annyira megviselt az eset – kezdi a szomorú történet felelevenítést Rigó Gábor, a keszthelyi kastély parkjában található Madárpark vezetője.

– A madarakat családtagnak tekintettem, sokuknak neve volt, nagyon kötődtem hozzájuk, nagyon keserves napok, hetek állnak mögöttem, nehezen dolgoztam fel az esetet. Az életem munkája omlott össze. Voltak olyan madarak, akik több mint tíz éve nálam voltak, még Kalocsán, a saját udvaromban kezdtem őket nevelni. Topi, a fekete hattyú a kastélyba költözés után, míg párt nem kapott, jött velem a kávézóba is. 2016-ban 22 faj 120 madarával jöttem Keszthelyre, öt év alatt több mint 50 fajom lett, 360 példányos törzsállománnyal. A szaporulatból mindig új példányokat vásároltam, hogy minél színesebb legyen a park, minél több fajt lehessen kézből etetni. Minden madarat el kellett pusztítani….