Megfordítaná a romló tendenciát a balatonfüredi rendőrkapitány (veol.hu)

A legfontosabbnak azt tartom, hogy minél több rendőr legyen a közterületeken, hiszen ez az, ami az emberek biztonságérzetét szolgálja, hangsúlyozta Vancsura Miklós alezredes, aki Balatonfüred Rendőrkapitányságának kinevezett vezetője január elsejétől.

Tavaly a füredi rendőrkapitányság volt az Év rendőrkapitánysága Veszprém megyében, a 2020-ban nyújtott tevékenysége alapján. A rangos elismerést Vancsura Miklós alezredes, a Balatonfüredi Rendőrkapitányság megbízott vezetője vette át Fellegi Norbert rendőr ezredes, megyei rendőrfőkapitánytól a főkapitányság ünnepi állománygyűlésén, amit a rendőrség védőszentje, Szent György alkalmából rendeztek 2021 áprilisában.

Rendőrkapitány úr, a helyettesi, valamint a megbízott vezetői székből kinevezett vezető posztra került egy rendkívül frekventált városban. Hogyan fogadta a felkérést? 

Megtisztelőnek érzem a feladatot. Boldog és büszke vagyok, hogy dr. Fellegi Norbert rendőr ezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője alkalmasnak talált a feladat ellátására. Különösen nagy örömmel tölt el, hogy Balatonfüreden, ebben a számomra gyönyörű városban lehetek rendőrkapitány.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányságon a rendészeti osztályt vezette, majd a helyettesi posztra jelölték. Azon a területen, illetve eddigi munkájában mi jelentette a legnagyobb kihívásokat?  

Rendészeti osztályvezetőként ugyanolyan lendülettel dolgoztam a Balatonfüredi járás közbiztonságáért, mint rendőrkapitányként vagy annak helyetteseként. A jó közbiztonságért folyamatosan tenni kell, hiszen vannak állandósult és visszatérő problémák, valamint vannak olyanok, amikre nem számítunk, de ezekre is megfelelően reagálnunk kell. A nyári turisztikai idény feladatai folyamatosan nagy kihívást jelentenek egy rendészeti vezetőnek, hiszen sosem látjuk előre, mit hoz magával a következő nyár. Nagy kihívás elé állított bennünket a Covid-19 világjárvány okozta veszélyhelyzet, hiszen ennek során ugyan úgy el kellett látnunk az alapfeladatainkat, mint egy normál időszakban.

A cikk folytatása itt elolvasható.