Új terv a hévízi buszpályaudvar átalakítására (zaol.hu)

Új tervet fogadott el a hévízi képviselő-testület a volt buszpályaudvar átalakítására. Ezek szerint elbontják a váróépületet, a területet pedig közösségi és rendezvénytérré formálják – írja a zaol.hu.

Az eredeti tervekhez képest csökkentett műszaki tartalommal, de a koncepciónak megfelelően épül majd át a terület, ahol lesz szobor, szökőkút, színpad, számos növénykazetta és pad is. Erre mintegy bruttó 810 millió forint áll rendelkezésre. A kivitelezéssel december 31-re készülnek el.

– Elképzeléseink szerint elbontjuk az épületet, amelynek helyén zöldfelületet alakítunk ki, illetve megépül egy zenepavilon, amibe ivókút kerül. Ez kötelező attrakció ebben a projektben, s így megfelelünk a pályázati előírásoknak is – szögezte le Papp Gábor, aki szerint olyan terület jön létre, amely betölti az eredetileg tervezett funkciót: rendezvény- és pihenőtérként, illetve sétálóutcaként használhatják majd a hévíziek és a város vendégei.

A grémium döntött az Egészségház korszerűsítéséről is, amelyre bruttó 54 millió forintot nyert el a fürdőváros. Korábban – egyeztetve az ott dolgozókkal – elkészült a fejlesztési lista, továbbá felmérték az épületet. Az eszközbeszerzés mellett nettó 36 millió jut az energiahatékonyságot is szolgáló felújítására.

– El kell döntenünk, hogy ebből a hosszú lajstromból – amelyben a kazáncserétől a tetőszerkezet javításán át a nyílászárók cseréjéig, a szigetelésig sok minden benne van – mire fordítjuk az elnyert összeget, hiszen mindenre nem elegendő a forrás – fogalmazott Papp Gábor.

Hamarosan az ott dolgozók bevonásával kiválasztják azokat a tételeket, amelyeket ebből a forrásból megvalósítanak. A tervek szerint a nyár végére megújul az Egészségház – írja a zaol.hu.