Kutyabarát közpark nyílt Balatonfüreden

Átadták Balatonfüreden a Lapostelki úton található 6 ezer négyzetméteres kutyabarát közparkot. Régi terv volt, hogy a kutyatulajdonosok számára legyen egy olyan terület a városban, ahol szabadon és biztonságosan futtathatják kedvenceiket. Mázli, Füge, Uma, Manó, Dzseki és a többiek, fajta tiszták és menhelyes kutyák, iskolázottak, félősek és öntörvényűek egyaránt megjelentek az új kutyabarát közpark megnyitóján – írja a balatonfured.hu.

(Fotó: balatonfured.hu)

 

A Lapostelki úton álló parkot bekerítették, a kutyabarátok ajánlását figyelembe véve kisebb méretű kutyáknak külön futtatót alakítottak ki, felújították a zöld felületet, mintegy száz fát ültettek az ingatlanon és köztéri világítást is kiépítettek.

Bóka István polgármester a park megnyitóján hangsúlyozta: sok elvárás és sok elképzelés volt a kutyaparkkal kapcsolatban, de az önkormányzatnak végül sikerült olyan területet találni, amely könnyen megközelíthető, de mégis kívül van a lakott területen, így senki nyugalmát nem zavarja.

Örömmel tölt el, hogy átadhatjuk a parkot, hiszen régi igény volt a helyiek részéről egy olyan bekerített terület, ahol biztonságban szabadon engedhetik kedvenceiket, egy olyan hely, ami a központban van, de mégsem zavarja a lakók nyugalmát. Azt gondolom, hogy pár perc sétára a lakóteleptől, itt a Lapostelki úton megtaláltuk az ideális helyet. A jövőben szeretnénk programokat szervezni a területre, szorosan együttműködve a Balatonfüredi Ebmenhellyel, hogy együtt hívjuk fel a figyelmet a felelős állattartásra, az örökbefogadás fontosságára

– válaszolta kérdésünkre Gáspár Ákos önkormányzati képviselő, aki a megnyitón hozzátette: hamarosan kutya ügyességi eszközöket is elhelyeznek a parkban.

Gyönyörű helyen, kedvező feltételekkel alakították ki a parkot, amely bár elsősorban a kutyáknak készült, úgy gondolom, a közösségi életet is szolgálja, hiszen a kutya tulajdonosok nyugodtan beszélgethetnek míg a kedvenceik játszanak

– vélekedett Kontrát Károly a térség országgyűlési képviselője.

A korábban elhanyagoltan álló területet az önkormányzat a Balatoni Fejlesztési Tanács zöldfelületek fejlesztésére kiírt pályázatán elnyert 40 millió forint támogatásból parkosította, amihez még 21,4 millió forint önrészt tett hozzá.

A kutyabarát közpark megnyitója után a Füredi kutyaiskola tartott engedelmességi és őrző-védő bemutatót – a balatonfured.hu tudósítása szerint.

(Fotó: balatonfured.hu)