Új tanév, új pedagógusok Badacsonytomajon (veol.hu)

Százötvenkét gyermekkel és három új pedagógus kollégával kezdi meg a tanévet a badacsonytomaji általános iskola. Az idei tanévtől megváltozott az iskola beiskolázási körzete, így a 2019-2020-as tanévtől kezdve Badacsonytomajhoz tartozik Nemesgulács és Kisapáti település is.

Krisztin N. Lászlóné, a Tatay Sándor Általános Iskola igazgatója elmondta, hogy a 152 diák közül tíz gyermek más beiskolázási körzetből – Tapolcáról, Gyulakesziből és Szigligetről – jár be az iskolába szeptembertől.

– A Balatonfüredi Tankerület jóváhagyásával három új pedagógus kollégát vettünk fel az intézménybe. Közülük ketten kémia–matematika és technika szakosok, a harmadik kolléga pedig biológia–földrajz szakos. A pedagóguslétszám 15 főre emelkedik ennek megfelelően. A tanári kar bővülésével minden szakot állandó, főállású tanár lát el, tehát a szakosellátottság százszázalékos lesz – hangsúlyozta az intézményt hat éve vezető igazgató.

Elmondta továbbá, hogy a gyógypedagógusok a következő tanévtől az utazó gyógypedagógus állományba kerülnek át, akik a tankerületnél lesznek főállásban, de ugyanúgy ellátják az iskolák fejlesztésre szoruló diákjait is.

– Úgy gondolom, hogy a szülők számára az oktatás színvonalán túl az egyik legfontosabb tényező a biztonság. Nagyon fontos, hogy gyermekeiket biztonságban tudják az iskolában, ezért a badacsonytomaji általános iskolában a diákok engedély nélkül nem mehetnek ki az intézményből, és telefont sem használhatnak – mondta az igazgató.

Hozzátette, hogy a régi, hagyományos értékekre tanítják a diákokat, a tiszteletre, törődésre, becsületre, szorgalomra, igazmondásra, hazaszeretetre és legfőképpen egymás tiszteletére. Az intézménybe beiratkozó, vagy oda átiratkozó diákok és szüleik elmondásuk alapján azért választják ezt az iskolát, mert számtalan lehetőséget biztosít a sport, a tanulmányi versenyek, a művészetek és szabadidős tevékenységek terén.

Az intézmény szép, rendezett és jól felszerelt. Több testvériskolával áll kapcsolatban, így a diákok elutazhatnak más országokba, illetve hozzájuk is érkezhetnek külföldi iskolákból, hogy találkozzanak a külföldi tanulókkal – írja a veol.hu.