Jelentősen csökkent az álláskeresők száma Marcali térségében

Állásbörzét rendezett a Somogy Megyei Kormányhivatal a Somogy Megyei Foglalkoztatási Paktumhoz kapcsolódva 2019. szeptember 4-én Marcaliban. A marcali workshop megnyitóján dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott kiemelte: jelentős csökkenés figyelhető meg a regisztrált álláskeresők számában a Marcali Járási Hivatal illetékességi területén az előző év azonos időszakához képest – olvasható a kormanyhivatal.hu oldalon.

A nyilvántartott álláskeresőknek a munkavállalási korú népességhez viszonyított aránya 2019 hetedik hónapjában 6,2%-ot tett ki. Az adatokat ismertetve a kormánymegbízott hozzátette: a mutató értéke a Somogy megyei átlagot 0,7, az országos adatot pedig 2,5 százalékponttal haladta meg. De a munkának nincs vége, tovább kell dolgoznunk azért, hogy még jobb eredményeket érhessünk el a foglalkoztatás területén is – mondta dr. Neszményi Zsolt.

A 16 kiállítói standon 10 munkáltató, 3 fegyveres testület, két oktatási intézmény, valamint a Somogy Megyei Foglalkoztatási Paktum és a Somogy Megyei Kormányhivatal is bemutatkozott.

A helyi együttműködés által megfogalmazott célok a foglalkoztatási szint növelése, valamint a járás hátrányosabb helyzetű rétegeinek és településeinek társadalmi és gazdasági felzárkóztatása, valamint a partnerségi együttműködések és a munkahelyek minőségi fejlesztése, a munkavállalók felkészítése a sikeres munkavállalásra.

A Karriernap bemutatkozási lehetőséget kínál a térség munkáltatóinak, képző- és oktatási intézményeinek azzal a céllal, hogy a jelen és jövő munkavállalói átfogó képet kapjanak a munkaerővel kapcsolatos igényekről, elvárásokról, képzési rendszerről, tanulási lehetőségekről.

Az eseményre meghívták marcali járás álláskeresőit, valamint a közfoglalkoztatásban résztvevő munkavállalókat is (mindösszesen több mint 2000 főt) a mielőbbi elhelyezkedés és az elsődleges munkaerőpiacra való kilépés elősegítése céljából.