Új sebességmérők teszik biztonságosabbá a zánkai Erzsébet-tábor megközelítését (MTI)

Új sebességmérő traffiboxokat helyeztek el a 71-es út zánkai Erzsébet-táborhoz közeli szakaszán. A berendezések biztonságosabbá teszik a tábor megközelítését – közölte a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője csütörtökön a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján.


Dékány Balázs rendőr dandártábornok elmondta, hogy a két traffiboxot a rendőr-főkapitányság és a zánkai Erzsébet-tábor együttműködésének részeként helyezték üzembe a tábor bejáratánál.

Kiemelte, a 71-es út, főleg a nyári hónapokban, rendkívül forgalmas; a legtöbb baleset gyorshajtás miatt következik be, így jelentős megelőző szerepe van a sebességmérő berendezéseknek. Veszprém vármegyében huszonkét sebességmérő üzemel, ebből hat a 71-es úton található.

Dékány Balázs tájékoztatása szerint együttműködésük részeként a nyár folyamán bűn- és balesetmegelőzési előadásokat tartanak a rendőrök a táborozóknak.

Hornyák Tibor, az Erzsébet Alapítvány elnöke arról beszélt, hogy az Országos Mentőszolgálattal való együttműködésnek köszönhetően a mentőszolgálat munkatársai állandó szolgálatot teljesítenek a tábor területén, a Bethesda Gyermekkórház szakemberei pedig 24 órás ügyeletet látnak el a tábori egészségházakban. Ugyancsak a táborozók biztonságát szolgálja a kamera- és beléptető rendszer.

Hangsúlyozta, a traffiboxoknak köszönhetően a gyermekek nemcsak a táborban vannak biztonságban, hanem érkezéskor és távozáskor is fokozottabb figyelem övezi őket.

Talmácsi Gábor világbajnok gyorsaságimotor-versenyző fontosnak nevezte a fiatalok oktatását és szemléletformálását. Tavaly ötezer gyermeknek tartott foglalkozásokat a motorozás alapjairól – közölte.

A balatoni Erzsébet-táborokban, Zánkán és Fonyódligeten a diákcsoportok augusztus 30-ig vasárnaptól péntekig tartó turnusokban vakációzhatnak. A zánkai táborhelyen péntektől vasárnapig családi táborokat is szerveznek. Nyár végéig összesen több mint 40 ezren pihenhetnek a Balatonnál.