Új köntösben a hajózási honlap

Küllemében, tartalmában és funkcionalitásában is megújult, komplex honlappal segíti utasait mostantól a Balatoni Hajózási Zrt. Néhány kattintással elérhető a menetrend szerinti járatok, séta- és programhajók indulási időpontja, menetdíja, vagy akár az újdonságnak számító kompindulási interaktív visszaszámláló.

A társaság szorosan kapcsolódni kíván a régió szervezeteihez, intézményeihez, az önkormányzatokhoz, vállalkozásokhoz, illetve a Balaton parti rendezvényekhez. Ennek megfelelően, a szolgáltatások bemutatásánál nem csupán a hajózásra helyezi a hangsúlyt. Fontosnak tartják a célállomások, látnivalók, turisztikai termékek, programok, rendezvények népszerűsítését is, ezért az idelátogatóknak az elszigetelt szolgáltatások helyett „élmény-csomagokat”, olyan turisztikai attrakciókat kínálnak, amelyeket például a hajózás tud összekötni – áll a hajózási cég szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében.

Az eddigiekben kizárólag az induló és célállomások között, előre meghirdetett fix menetrend szerint közlekedő hajójáratokra lehetett keresni. A BAHART azonban számos séta- és programhajó kínálatot is biztosít az utasoknak a Balaton 22 kikötőjében.

A hamarosan térképes alkalmazással is kibővülő keresővel ki lehet listázni adott kikötőből induló menetrendi járatok mellett az összes egyéb hajózási lehetőséget is. Megtekinthető ezek indulási időpontja, a menetdíjai, illetve adott hajózási lehetőség bemutató leírására is át lehet lépni.

Lényeges újítás, hogy amennyiben adott napon a keresett hajózási lehetőség nem áll rendelkezésre, akkor a rendszer egyrészt jelzi, hogy az legközelebb mikor (melyik napon) vehető igénybe, de emellett alternatív hajózási szolgáltatásokat is ajánl, hogy mindenki találjon magának megfelelő hajós élményt a keresett napon is.

Újdonság az is, hogy  a honlap kezdőoldala folyamatosan mutatja adott napra vonatkozóan a következő kompok indulási időpontját egy interaktív visszaszámláló segítségével.

Az új honlap bemutatja a társaság 11 vitorláskikötőjét és térképen megjeleníti azokat a vitorláshelyeket rövid leíró adatokkal is, melyeket a vitorlázók kibérelhetnek,

A kor technológiai színvonalának megfelelően, az új weboldal minden megjelenítő eszközön, így a számítógépek és laptopok mellett, telefonokon és táblagépeken is alapvetően azonos formában jelenik meg.

(21:03)