Komoly viharkárok Szigligeten (fotókkal)

Komoly károkat okozott a Szigligetre vasárnap éjszaka lecsapott, 110 kilométer/órás sebességű szél, ami heves esőzéssel párosult – számolt be a hirbalaton.hu-nak Balassa Balázs polgármester.

A legnagyobb károkat a strandon és a strand környékén okozta a viharos erejű szél. A strandon öt fűzfát tört ketté, az odavezető út mentén pedig egy nyárfát tövestől kicsavart. Ugyancsak tövestől dőlt ki egy másik nyárfa, mely rádőlt a középfeszültségű hálózatra. Ennek következtében egy villanyoszlop kettétört, egy pedig kidőlt. Elsodort a vihar több, stégen tárolt vízibiciklit is, amiket aztán a  kőszóráshoz csaptak a hullámok.

A lídós partszakaszon a talapzatáról letörte, majd tíz méterre elrepítette a szél a parton kialakított nádfedeles napellenzőt. A strand egy részén jelenleg sincs villany, dolgoznak az áramszolgáltató szakemberei.

A szigligeti vár parkolójában egy akácfát döntött ki tövestől a szélvihar, ami rádőlt az ott található padokra és szemetesre. A magánházak kertjeiben is több fa kettétört.

Az önkormányzat alkalmazottai egész nap a kárelhárításban segédkeztek. Ennek köszönhetően a balesetveszély mindenhol megszűnt, továbbá biztosított a közlekedés a település valamennyi útján – közölte a polgármester.

szigliget vihar 5

szigliget vihar 2

szigliget vihar 4

sziglihet vihar 3

(fotók: hirbalaton.hu)

(15:56)