Új kategóriák a Varázslatos Magyarország természetfotó pályázatán (MTI)

Meghirdette 2022-es természetfotó pályázatát a Varázslatos Magyarország, amely két új kategóriát is indított a National Geographic Magyarországgal, valamint a UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsággal közösen. A Varázslatos Magyarország A magyar természetfotó nagydíjának átadása után elindította 2022-es természetfotó pályázatát.  A 13. alkalommal meghirdetett pályázat az idén is kilenc hónapon át várja a fotósokat, minden hónapban kilenc pályázati kategóriával.

 

A havi helyezéseken és nyereményeken felül azok a fotósok, akik legalább hét hónapon keresztül pályáznak az év folyamán, versenyezhetnek az év végi fődíjért, A magyar természetfotó nagydíjáért.

Mint írják, az eddigi pályázati kategóriák az idén is változatlanok maradnak, számos témában lehet nevezni a tájképeken át a madarakon keresztül az emlősökig, azonban két új kategóriával is bővült a Varázslatos Magyarország pályázati palettája.

A National Geographic Magyarország magazinnal tavaly közösen indítottak egy kategóriát, amelyben a magazin emblematikus színét, a sárgát keresték a képeken, most pedig egy olyan színt választottak, amely a leggyakrabban fordul elő a természetben, a zöldet. A National Geographic Magyarország az idén arra invitálja a természetfotósokat, hogy kalandozásaik közben készítsenek olyan képeket, amelyeken a természet zöldje a jellemző, domináns szín. A magazin friss kategóriájában Kedvenc színünk: a természet zöldje címen lehet pályázni.

Újabb színfolt a VM pályázati palettáján az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsággal való együttműködés. A Jeles napok – UNESCO című kategóriába az UNESCO által meghirdetett jeles napok témáiban lehet fotókat beküldeni. A VM és az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság minden hónapban egy-egy jeles nap témáját írja ki, és ehhez direkt vagy elvont módon kapcsolódó természetfotókat vár.

Az év folyamán a fény nemzetközi napja, a biológiai sokféleség nemzetközi napja, a környezetvédelmi világnap, a szárazság és elsivatagosodás elleni harc világnapja, a víz világhete, a béke nemzetközi napja, a földtudományi sokféleség nemzetközi napja, a bioszféra-rezervátumok nemzetközi napja, valamint a jövők világnapja témájában várják a fotókat.

A legszebb győztes természetfotókat az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság és a National Geographic Magyarország magazin a saját oldalain fogja publikálni