Új alapokon a siófoki turizmus (Siófoki Hírek)

2010-ben a Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesületet jelölte ki a város vezetése a turisztikai és marketingfeladatok ellátására. Átadta a Víztorony használati lehetőségét bérleti díj ellenében, illetve a Tourinform névhasználatát is átengedte. A szervezet indult TDM-pályázatokon, melyhez az önkormányzat nyújtott anyagi segítséget, valamint feladatellátási szerződés keretében a bérekre és a marketingfeladatokra is biztosított minden évben jelentős összegeket. Az idei esztendőben új struktúrát hoztak létre. 

A város működési támogatást adott a fürdőegyletnek, például a Víztorony alatti Tourinform-iroda fenntartásához és egyéb jogcímeken is – fogalmazott a Siófoki Hírek legfrissebb számában a város polgármestere.

A fürdőegylet legutolsó desztinációs pályázatának lejáratát követően, 2021. január 1-jétől az önkormányzat visszavette kötelező feladatát, a turizmus ellátását. A város hivatalán belül létrehozta a Kommunikációs és Turisztikai Irodát, hogy üzemeltesse a Tourinform-irodát, és ellássa a város-marketinggel kapcsolatos feladatokat, mindezt kisebb létszámkerettel.

A lap szerint az új szervezet létrehozásának célja, hogy tegyen az összehangoltabb városi kommunikációért, hatékonyabb kapcsolattartás jöhessen létre az önkormányzati intézményekkel, gazdasági társaságokkal, civil szervezetekkel. Így eredményesebben lehet összehangolni a turizmus-, a marketing- és a városfejlesztési feladatokat, stratégiákat. A város turizmusának fenntarthatóbbá tétele, mind társadalmi, mind gazdasági, mind pedig környezetvédelmi szempontból kiemelt területként kezelendő.

Ezáltal Siófok a helyi lakosok és az idelátogató vendégek számára egyaránt élhetőbb, maradandóbb élményeket nyújtó, a természeti környezettel is harmóniában létező Balaton-parti település lehet.