Trófeaszemlét tartottak a devecseri erdészetben (veol.hu)

Szakmai nappal egybekötött trófeaszemlét tartottak a Bakonyerdő Zrt. devecseri erdészetének sárosfői vadászházában.  A 14. alkalommal megrendezett trófeaszemlén a zrt. által kezelt vadászterületen szeptemberben terítékre került gímszarvasok agancsait mutatták be.

A szemlén Pölöskei Balázs, a Bakonyerdő Zrt. vadgazdálkodási osztályvezetője elmondta, a vadászidény nyitányában, a szeptemberi szarvasbőgésben 141 bikát hoztak terítékre. Megjegyezte: felelősségteljes gazdálkodással, szakmai elkötelezettséggel érték el a szemlére bocsátott trófeafelhozatalt – olvasható a veol.hu tudósításában.

Elmondta, hogy idén sikerült a Bakonyerdő Zrt.-nek megdöntenie a megyei súlyrekordot, egy 13,72 kilogrammos agancsú gímbika elejtésével. Kimagasló eredményt értek el az érmes arányban, 72 érmes vadat hoztak terítékre, összesen 4 arany-, 16 ezüst- és 52 bronzérmes trófeával.

A mustrán Takács Szabolcs kormánymegbízott gratulált az elejtőknek és minden hivatásos vadásznak. Kiemelte, hogy a Bakonyerdő Zrt. a vadászatok alkalmával mindig magas színvonalú szakmai hátteret biztosított. Beszédében a természet szeretetének fontosságára utalt, és arra a fontos üzenetre, küldetésre, amit egy ilyen szemle is hordoz.

A vadászatban kevésbé jártas embereknek is fontos tudni, hogy ez nem pusztán sport, szenvedély, szórakozás, hanem fontos gazdasági tevékenység. Úgy fogalmazott, a Bakony Zrt. élen jár ez ügyben, hiszen példát mutat a megyében mind a vadászati kultúra, mind a vadgazdálkodás területén végzett munkájával.