Triatlon verseny miatt lesznek útlezárások Keszthely környékén (likebalaton.hu)

Június 12-én szombaton, hetedik alkalommal rendezik meg a Keszthely Triatlont, ami a járvány miatt idén egynaposra szűkült, így az előző évektől eltérően csak egy nap kell számítani forgalomkorlátozásra. A verseny elemeiként megrendezésre kerül a középtávú országos triatlon bajnokság, valamint egy sprint verseny, ami két futamból áll.

A reggel 8-as rajttal a versenyzők úszással kezdenek, majd 8:30-tól sorban indulnak el, hogy teljesítsék a 90 km-es távú kerékpározást.
A kerékpár pálya egy kivezető szakasszal indul, ahol a versenyzők félpályás zár mellett haladnak Zalacsányig. A kivezető után két kört tesznek meg Zalacsány és Zalaszentgrót között, majd a két kör befejeztével félpályás zárral elindulnak a bevezető szakaszon vissza Keszthelyre – írja a likebalaton.hu.

A pálya teljes területén keresztbe irányban rendőri és polgárőri irányítás mellett haladhat a forgalom a versenyzők elsőbbségét figyelembe véve, a kerékpárosok által használt sávra viszont nem lehet ráhajtani! Amennyiben olyan településről, vagy olyan területről szeretne valaki kihajtani, ami kizárólag a lezárt szakaszon keresztül közelíthető meg, a rendezői motorosok tudják átvezetni a járművet a pályán, amennyiben biztonságosan kivitelezhető a manőver.

Ha van rá mód, próbáljanak a korlátozásokon kívüli időben közlekedni járműveikkel a lezárt területeken – kérik a szervezők.

Amikor az első versenyző visszaér Keszthelyre, és a kerékpár befejeztével elkezdi a futást, akkor kerül lezárásra a futópálya, ami Keszthelyen a kerékpár utat, és az Apát utcát érinti. Az utolsó versenyzőnek 13:10-ig be kell fejeznie a kerékpározás teljes távját, illetve, már 11:30-kor el kell indulnia vissza a Zalaszentgróti fordítótól, amikor is már folyamatosan oldják fel a korlátozásokat. A középtávú verseny 15:30-kor véget ér.

A két sprint futam 16:30-kor indul. 18:00 óra körül lesz egy 10 perces időszak, amikor egyik futam versenyzői sem lesznek a kerékpárpályán, így ez alatt az időszak alatt a ki és behajtani kívánó lakosokat át tudják engedni a pályán. 19:30-kor az utolsó kerékpárosnak is el kell kezdenie a futást.