Tovább tart a főszezon (vg.hu)

Tovább tart az idei nyár, miután a szállásfoglalások a szokottnál később, csak augusztus 26-tól esnek vissza a főszezon végét jelentő mértékben.

 

Június közepétől augusztus végéig, pontosabban augusztus 20-ig szokott tartani a főszezon, amit múlt időbe lehet tenni, idén ugyanis egy héttel tovább vannak csúcson a foglalások – tudta meg a Világgazdaság Keresztes Nórától, a Szallas.hu marketingmenedzserétől. A piacvezető foglalási portál illetékese kérdésünkre elmondta: az iskolaszünetet kis híján lefedő főszezon után körülbelül 7,7 százalékkal csökken az egy főre jutó foglalási érték.

A szolidabb árazású, de még sokáig tökéletes utószezont a családosok már nem tudják kihasználni, a nyár végét ők az iskolakezdésre való felkészülésre tartogatják.

Az idén az előfoglalások volumenéből ítélve nyárias, azaz erőteljes forgalmat hozó szeptemberre van kilátás.

A hazai települések közül az ősz első hónapjában Eger, Budapest és Hajdúszoboszló vonzza a legtöbb kikapcsolódásra vágyót, az élbolyba ekkor ugrik fel Miskolctapolca, Hévíz és Egerszalók a legnépszerűbb települések között az augusztus 20-i hosszú hétvégén még szereplő Balatonlelle, Balatonfüred és a vélhetően csak alkalmilag kieső Debrecen helyére.

Az augusztus 20-i hosszú hétvége az idén rendkívüli mértékű, a tavalyi hasonló időszakinak a két és félszeresét kitevő forgalmat hoz a foglalások alapján. A Szallas.hu összesítése szerint foglalásonként a hosszú hétvégére átlagosan 46,6 ezer forintot költenek az utazók, a SZÉP-kártyával pedig 39 ezret.

A főszezon augusztusban csúcsosodik ki, amikor lényegében a fél ország szabadságra megy néhány napra.

Hogy ez nem csak klisé, azt a foglalások alakulása is tükrözi: látszik, hogy sokan most a nyár utolsó hónapjára időzítették éves szabadságukat. Idén az augusztus 20-ával kezdődő hét is végig forgalmas marad, több helyen szokatlan telt házas időszakot hoz – írja a vg.hu.