Tour de Zalakaros: hivatalos pályabejárás lesz az ingyenes maraton távon

Hivatalos pályabejárást tartanak a szervezők 2019. május 4-én, szombaton a Mapei Tour de Zalakaros 137 km-es országúti maratonjának teljes távján – az eseményről tájékoztató Facebook-oldal szerint.

A szervezők levele:

“Kedves Bringások!

Örömmel értesítünk, hogy hivatalos pályabejárást tartunk 2019. május 4-én, szombaton a Mapei Tour de Zalakaros 137 km-es országúti maratonjának teljes távján. A gyülekező 13.30-tól a zalakarosi Tourinform előtti téren lesz, indulás pontban 14 órakor.

Ha most találkozol először ezzel az országúti maratonnal, akkor minden információt megtalálsz róla itt: http://www.tourdezalakaros.hu/mapei-tour-de-zalakaros-orszaguti-maraton/

A túrán mindenki saját felelősségre vesz részt, az utak nem lesznek lezárva, ez nem verseny, csak közös tekerés. A KRESZ szabályok betartásával haladunk, a résztvevőknek a bukósisak KÖTELEZŐ. Az útvonalat a résztvevőknek ismerniük kell, táblák és festések most még nem lesznek.

A túrát két csoportban indítjuk A (gyorsabb, kb. 31-33-as átlag), B (lassabb kb. 28-as átlag) csoport. Kérjük olyanok vegyenek csak részt, akik 2019. június 23-án magán a maratonon is részt fognak venni vagy rutinosak egy ilyen hosszú távon. A csoportokat a Teker Egyesület bringásai vezetik.

A kerékpárosokat egy kísérőautó is követi, ő a lassabb csoport végén indul majd el a rajttól és a gelsei emelkedő előtt elmegy Börzönce fele, a börzöncei emelkedő tetején megáll. Nála lehet majd kulacsot tölteni. Nem ad fel vizet, meg kell állni és tölteni. Nem frissítő állomás lesz. Ételt, belső gumit mindenki magnak biztosít a túrára. A kísérőautóban lesz pumpa és szerszám is, aki géphiba miatt nem tudja folytatni a túrát, azt beveszi.

A kisebb csomagok vagy ruházat, a zalakarosi rajtnál a kerékpáros centrumban és a kísérőautóban is elhelyezhető lesz.

A túra ingyenes, de regisztrációhoz kötött, mely abból áll, hogy jelöld meg, hogy itt leszel az eseményen. Várunk!”