Rügyfakadás, tavaszünnep a Keszthelyi-hegységben – adományokat is gyűjtöttek (zaol.hu)

Nemcsak kikapcsolódást nyújtó és szórakoztató rendezvény a Keszthelyi-hegységben rendezett Rügyfakadás, tavaszünnep, hanem hasznos célokat is szolgál. Az összegyűlt adományokból idén a térség erdeiben található tájékoztató táblákat újítják fel – számol be a zaol.hu.


A szombati huszárfelvonulás és bemutatók után vasárnap a Nagymezőn, ragyogó napsütésben több programot kínált a helyi Forrásvíz Természetbarát Egyesület. A legkisebbeket gyermekműsorok, játékok szórakoztatták, a felnőttek alkotta csapatok főzőversenyen készítették a finomabbnál finomabb ételeket, a sodrófahajító versenyen megválasztották Nagymező bajnoknőjét, a kődobó férfiak közül Nagymező bajnokát. Természet-és környezetvédelemmel kapcsolatos programok, játékok is várták a családokat, akik a helyi lovardák bemutatóját is megtekinthették, a napot népzenei koncert és táncház zárta. A kikapcsolódáson túl a résztvevők nemes cél érdekében is tettek.

– A Keszthelyi -hegység túraútvonalain a tájékoztató táblák felújítása történik meg, melyhez külön támogatást is kapunk, de az itt összegyűlt összeg is nagy segítség. A munkálatok a napokban megkezdődnek – mondta el Gálné Németh Ildikó, a Forrásvíz Természetbarát Egyesület elnöke.

A szervező kiemelte: a tavaszköszöntő rendezvény lényege a közösség erősítése, és örömét fejezte ki, hogy évről évre egyre több fiatal vesz részt a programokon.