Toszkán életérzés a Balaton-felvidéken (veol.hu)

Lenyűgöző szépségű a Balaton és az egész ország, ráadásul biztonságos is, a szolgáltatás, a gasztronómia pedig egyre több helyen világszintű. Jó látni, hogy már trendi itthon nyaralni, pihenni.

Így összegzi tapasztalatait Forrai Miklós és párja, Kriszta, akik Balatonszőlősön présházak felújításával, szőlőültetvényekkel, gyümölcsfákkal páratlanul szép birtokot hoztak létre azért, hogy a természet közelségét mások is élvezzék és megkedveljék a Casa Christán.

– Szebb, mint Toszkána, nem igaz? – mutat körbe jókedvűen Miklós és párja, Kriszta, miközben a szőlőtőkék, levendulák mellett járjuk a birtokot a nemrég leérett, dús erdei szamócán lépkedve, majd a ki tudja, hány éves padon, az öreg szőlőlugas alatt, a málnabokrok mellett, a lélegzetelállító panorámában. Majd így folytatja a gondolatot: Amikor két éve meglátták a gazzal benőtt, romos présházat a szőlősi domboldalon, azonnal tudták, ez az a hely, amire egész életükben vágytak. Aztán hoztak két kempingszéket, megkenték vajjal a zsömlét az ölükben, itták hozzá a közelből való, házi limonádét, így ültek ki a szőlősi hegyoldalba, a parcellára, amit először megvettek, és szótlanul bámulták a tájat. A Balatont, illetve ezt a környéket mindig is nagyon kedvelték, mert szerintük különleges kisugárzása, energiája van. A közelben található Badacsony, a kivételes gyöngyszem és a pezsgő Balatonfüred is, ha valaki a csend után a népes forgatagra vágyna.

A hűs lugas alatt a pár elárulja, régebben passziójuk volt az utazás, főleg az olasz mentalitás állt hozzájuk közel, a lendületével, az életszeretetével, innen a birtok olasz neve is, ami Miklós ötlete volt, és magyarul otthont jelent. Ilyen előzmények után döntötték el, hogy elhozzák a népszerű, itáliai vidék hangulatát a Balatonhoz. Ez nem volt nehéz, hiszen a kettőben számos hasonlóság van.

A cikk folytatása itt található.