TOP tízben a Balaton a Falusi CSOK listán (hellovidek.hu)

Hivatalos statisztika arra vonatkozóan még nem látott napvilágot, hogy mely településeken volt eddig a legnagyobb érdeklődés a falusi csok iránt, azonban az elmúlt 2 hónapban a HelloVidék a falusi csok aloldalának látogatottsági adatait folyamatosan monitorozta, melyekből különféle tendenciákat és következtetéseket lehet leszűrni. A kattintásokból kiderül, igen népszerű Veszprém és Somogy megye, minden bizonnyal a Balaton közelsége miatt. 

A HelloVidék falusi csok keresőjét jelenleg összesen 170343 alkalommal használták – olvasható a portál összefoglalójában.  Az adatokból kitűnik, hogy a megyék közül Pest megye a legnépszerűbb, a megyéket érintő kattintások 3,08 százalékát zsebelte be. Pest megye után a Fejér megyei kistelepülések iránt érdeklődtek a legtöbben, de már a második helyezett is jócskán leszakadt az első helyezettől, csupán a kattintások 1,39 százalékát tudhatja magának a megye. A harmadik megye Veszprém lett, ami a kattintások 1,10 százalékát birtokolja. Somogy megye népszerűségének oka az lehet, hogy számos Balaton közeli település kapott helyet a listában, és valószínűleg ez lehet az oka annak is, hogy Veszprém megye kúszott fel a negyedik helyre.

A HelloVidék látogatottsági statisztikái szerint a legkevesebb érdeklődés a Tolna megyei falusi csokkal érintett települések iránt van, az oldalt olvasók mindössze 0,31 százaléka böngészett a megyében található falvak és kisvárosok között. Szinten nagyon kevés érdeklődést mutattak az olvasók a Vas és Békés megyei települések iránt, amelyek 0,39 és 0,45 százalékos eredményt értek el.

Ha a legnépszerűbb járásokat nézzük, akkor egyértelműen megállapítható, hogy a Pest megyei Váci járás vezeti a mezőnyt, majd kissé lemaradva a Budakeszi járás a második legnépszerűbb. Szintén a magyarok főváros-centrikusságát támasztja alá, hogy a 10 legnépszerűbb járásból 6 Pest megyében található, a többi Fejér, Veszprém, Győr-Moson-Sopron és Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből került ki – írja a hellovidek.hu.