Tök Jó Napot tartottak Fonyódon (sonline.hu)

Hétvégén az immár hagyományosan megrendezésre kerülő Tök Jó Napon vehettek részt az érdeklődők Fonyódon. A rendezvény népi, valamint őszi hagyományok köré épül. 

A gyerekek szőlőt préseltek, kukoricát morzsoltak, látvány tökfaragást néztek és különböző kézműves foglalkozásokon vettek részt. A helyszínen egy kiállítás is látható volt, amelyen a fonyódi óvodás és általános iskolás gyerekek tökfaragásait lehetett megtekinteni – tudósít a sonline.hu.

Az eseményen rengeteg tökös finomsággal készültek a kitelepült éttermek és vendéglátósok. Fonyód önkormányzatának konyhája, a Fonyód Konyha Kft. minden évben kóstolókat osztogat a látogatóknak. Idén 200 liter sütőtökkrémlevessel készültek, de más ínyencségek is kerültek az asztalra. Mindehhez összesen 80 kg tököt dolgoztak fel.

A délután folyamán számos zenés és táncos produkciót tekinthettek meg az érdeklődők. Fellépett a Fonyódi Tűzoltó Zenekar, akik egy fél órás fúvós koncertet adtak elő, majd a fiatalokból álló, közkedvelt slágereket éneklő Molitor Music School együttest hallgathatták a nézők.