Több újdonság a balatonfüredi strandokon (balatontipp.hu)

Miközben néhányan már május 19-én megnyitották a fürdési szezont, a balatonfüredi városi strandokon több jelentős és nagyon hasznos fejlesztés zajlik, vagy előkészítés alatt áll. A fejlesztések egy része már az idei szezonra elkészülhet, de lesz olyan munka, ami áthúzódik az őszre.

Erről Somogyi László, a balatonfüredi strandokat üzemeltető Probio Zrt. vezérigazgatója tájékoztatta a balatontipp.hu -t.

A talán leglátványosabb változás a Kisfaludy strandon várható, ahol egy három lesikló elemből álló csúszdaparkot alakítanak ki. Az új élményelemek a jelenlegi medence helyére, illetve annak környezetébe kerülnek, a csúszdákhoz felhasználják majd a meglévő gépházat, szivattyúkat. A különböző méretű és meredekségű csúszdákról egy közös medencébe érkezik mindenki. A munkát augusztus végén kezdik el, így az idei szezonban a jelenlegi medence változatlanul működni fog.

Az idei szezonban még működik a Kisfaludy strand régi medencéje, de az ősszel egy csúszdapark kerül a helyére
Várhatóan a strand keleti részére egy a felnőtteket megcélzó fitneszparkot telepítenek szabadtéri tornaeszközökkel. A tervek szerint itt lesz majd egy női strandfoci pálya is, ha az erre kidolgozott pályázatukat elfogadják. Természetesen a férfiak sem lennének kizárva a használatából, de szeretnék ha a Kisfaludy strandon kialakulhatna a balatoni női strandfoci központja.

A városban zajló informatikai kábelfektetésnek is köszönhetően mindkét strandon jelentősen javul majd a nyilvános wi-fi szolgáltatás minősége.

A balatonfüredi strandokon készülő és tervezett fejlesztésekről további részleteket a régiókalauz honlapján, itt olvashat.