Több, mint kétmilliárd forint a Balaton legdrágább eladó ingatlana (borsonline.hu)

A “Magyarország legszebb szőlőbirtoka” – és az ingatlanbazar.hu kínálatában “legdrágább” – címet elnyert monoszlói birtok pincéje 300 éves, 2012-ben épült újjá. A magyar Toscana területén a 2000-es évek legelején vásárolt 10 ha szőlőültetvényt újra telepítették, amely az első szőlőtermést 2004-ben adta és a tulajdonos azóta is kiváló minőségű, világhírű, díjnyertes vörösborokat állít elő. A birtok ára: 5,5 M EUR, vagyis 2,1 milliárd Ft. 

A Balaton legdrágább ingatlanának főépület lakóterülete 1615 nm, melyben 9 egyedien, különlegesen berendezett, a Káli-medencére és a teljes birtokra panorámás exkluzív szoba és 12 fürdőszoba található. A szobákhoz „KONE” típusú lifttel is el lehet jutni – írja a borsonline.hu.

A középső szinten egy elegáns, kulináris élményeket nyújtó nagy teraszos étterem és konyha, valamint tágas, otthonos fogadótér található hatalmas kandallóval. Innen a panorámás teraszra léphetünk ki. Ezen a szinten helyezkedik el egy iroda, 25 fő befogadására alkalmas tárgyalóterem, egy delux szoba és egy lakosztály. Az emeleten 1 lakosztály és 7 delux szoba található.

A legalsó szinten wellness részleget alakítottak ki: a hangulatos belső medence és a hozzá tartozó 15 nm-es szauna a 3 nm-es hideg merülő medencével kellemes kikapcsolódást nyújt. Ezen a szinten található külön a borászat és a borpince (a leszüretelt szőlő szinte 200 m-en belül bekerül a pincébe).

A piaci legdrágább ingatlan különlegessége a hozzá tartozó közel 300 éves, teljesen restaurált borospince, melynek nevéhez több nívós díj tapad. Világhírű borai arany, ezüst, bronz éremmel rendelkeznek. Jegyzetten az ország legértékesebb szőlődűlője (2017.).

A kültéri medencéből (6,5 m x 17,5 m) is gyönyörű kilátás nyílik a birtokra.
Az épületet több mint 17 távvezérlésű kamera felügyeli. Szélessávú internet rendelkezésre áll a közösségi térben.

Fűtése: faelgázosítós, számítógép által vezérelt pellet kazán + napkollektor. Az épület magas színvonalon kivitelezett, több funkció ellátására alkalmas, további emeletekkel és tagépületekkel bővíthető.

A legdrágább birtok körül nagy vadászterület van. Kifejezetten alkalmas turisztikai célokra, de akár modern családi birtoknak is ideális.
Megközelítése lehetséges gépkocsival, de saját helikopterleszállóval is rendelkezik. A közkedvelt, exkluzív szálláslehetőséget biztosító ingatlan bor és kulináris élvezeteket nyújtó családi, baráti, céges rendezvényeknek, bortúráknak, borkóstolóknak, esküvőknek a helyszíne.