Több buszjárat lesz Zalaegerszeg és Keszthely között (zaol.hu)

Az eddigieknél kedvezőbb lesz a buszmenetrend az utazók számára december 13-tól Zalaegerszeg és Keszthely között. A MÁV és a Volánbusz egységes stratégiai irányítás alá került, aminek eredményeként összehangolják a vasúti és a buszközlekedést, biztosítva az utasbarát csatlakozásokat.

A Volánbusz azt közölte, a 76-os úton, Nagykapornak, Zalacsány, Zalaköszvényes, Felsőpáhok, Alsópáhok és Hévíz érintésével közlekedő járatok egész nap egyenletesen, munkanapokon csúcsidőben jellemzően 30 percenként, az azon kívüli időszakban óránként indulnak, egész nap megfelelő gyakorisággal biztosítva ezzel az érintett településekről a zalai megyeszékhely és Hévíz, Keszthely elérhetőségét – írja a zaol.hu.

A Zalaegerszeg és Keszthely közötti buszjáratokat a Volánbusz összehangolta a Budapest és Keszthely, valamint a Győr–Kaposvár, a Balaton fővárosa érintésével közlekedő vonatok menetrendjével, így december 13-tól a Zalaegerszeg és Balatonszentgyörgy között közlekedő járatok Keszthelyig mennek, ahol kevesebb mint 15 perces csatlakozási idővel biztosítják az átszállási lehetőséget a Balatonszentgyörgy–Siófok–Budapest-, illetve a Balatonszentgyörgy–Kaposvár-vasútvonalakhoz.

Ez azt is jelenti, hogy Balatonszentgyörgy helyett keszthelyi átszállással továbbra is lehetséges a vonattal való eljutás a fővárosba, illetve a Balaton déli partjára.

A Volánbusz emlékeztetett: a közegészségügyi előírások kötelezőek, s nemcsak a járműveken, valamint a zárt utasforgalmi terekben kell maszkot viselni, hanem az állomásokon, megállóhelyeken is.